Wandelingen in Amsterdam - opties en vele thema's - voor groepen uit het bedrijfsleven.

Jubilea, feesten, bedrijfsuitjes en familie-uitjes voor kleine groepen.

 

Onderwerpen:

Amsterdam als handelscentrum. Rembrandt. De gildes. Het stadsbestuur, bankwezen, Vrouwen, de schutterij, VOC en scheepsbouw, Aandelen en aandelenhandel, Stinkend Rijk, en andere losse, aantrekkelijke, spannende verhalen uit de geschiedenis in Amsterdam.

Door een vlotte, deskundigde reisleider. Een begeleide tour door scholar-lecturer, kunsthistoricus Drs. Kees Kaldenbach*

Complete Listing of tours

Tijdens deze wandeltour zullen we met uw groep de hot-spots ontdekken die ons verbinden met de grote hoofdstukken uit het verleden. Onder andere:


Rembrandt en zijn succesperiode (van ca. 10 jaar) en zijn neergang (ca. 25 jaar lang).

Gildegebouwen, o.a. in de Waag.

Cartografie, spionage, onderwijs, leerwerkplaatsen voor de jeugd.

Schutterijen. We kunnen bij het AHM - zonder een ticket te kopen in de glazen galerij lopen en daar de schutterijstukken, het toonbeeld van kracht en zenuwen van de stad bespreken.

Blaeu en andere uitgeverijen van geografische kaarten, producenten van de beste atlassen en globes. Ik kan de uitgeverijen aanwijzen en over hun positie vertellen.

Woonhuizen van wetenschappers en schrijvers, Vondel, Bredero, Annie MG Schmidt.

Vrouwen van Amsterdam, een overzicht over 4 eeuwen.

Scheepsbouw op de werf, timmerlieden, de geur van hout, teer en pek.

Stinkend rijke bewoners en de kunstenaar.

VOC in het centrum. Schokkende details en de koloniale expansie. VOC centrum, mogelijk ook WIC centrum. Opbouw van dit multinationale bedrijf. Financiering. Pakhuizen. Politiek.

 

 

 

 

 

Na 10 uur treft u deze crowd!

 

 

Om 9 uur is het rustig.

Een tour of lezing met als thema Amsterdam - Bankiers - Casanova

Singel, Amsterdam, november 2013. Multatuli, de tegenstander van kolonialisme en onderdrukking.

 

 

Opname voor de Japanse TV

O.a. over Vermeer en Rembrandt.

En Rembrandt.

 

Reactie, Oktober 2008: "Tijdens een zeer mooie en zonnige boottocht in oktober hebben onze internationale deelnemers kunnen genieten van uw boeiende verhalen over de historie van Amsterdam. Vervolgens is de ontdekkingstocht voortgezet in het Rijksmuseum waar u veel interessante wetenswaardigheden over Rembrandt van Rijn en Johannes Vermeer heeft prijsgegeven. Bedankt namens alle deelnemers! Angelique de Gast, Van der Sluijs Groep Geertruidenberg." "Mijn collega's waren erg enthousiast over de wandeling, bedankt!" Kim.

 

Tours in het Nederlands, Duits of Engels

 

 

 

 

 


 

 

 

Ik ben als kunsthistoricus gevestigd in Amsterdam. Ik kan je ontmoeten in deze stad, om er een tour-op-maat te geven in het historische centrum en ook voor bezoek aan plaatselijke musea.

We gaan samen op zoek naar het bijzondere karakter en de schoonheid van de stad - en ter plekke zijn er verhalen die daar voor het oprapen liggen.

Het is een combinatie van lering en vermaak. Zo wandelen we of fietsen we door de geschiedenis van stad en land, kunst, architectuur en cultuur. We zullen spreken over het verleden maar ook over de huidige issues op sociaal gebied. Zie reacties van klanten: testimonials.

Complete Lijst van tours.

 


Drs. Kees Kaldenbach is your private "scholar-lecturer on culture tours" *.

*Martha Gellhorn, Travels with Myself and another, p. 182.


Over Drs. Kees Kaldenbach:

Lees een biografie.

Drs. Kees Kaldenbach is meermalen opgetreden in documentaires voor tv en radio, o.a. bij BBC2 TV, NTV Japan, Deense TV en Radio Nederland Wereldomroep. In 2004 and 2005 adviseerde hij BBC teams. Kaldenbach heeft veel geschreven over Vermeer, over Vincent van Gogh en andere kunsthistorische onderwerpen. Drs. Kees Kaldenbach is voorzitter van de Circle of Academic Tour Guides of the Netherlands and Flanders (CATON)

 

Contact informatie:

Drs. Kees Kaldenbach , kalden@xs4all.nl

Haarlemmermeerstraat 83 hs

1058 JS Amsterdam

The Netherlands

telefoon: 020 - 669 8119

mobiel: 06 - 2868 9775

Lees testimonials.

Open zeven dagen per week.

Lid van VVV Iris bon (dus acceptant van de Iris kadobon); lid van de de Kamer van Koophandel, Amsterdam; Lid van de Gouden Eeuw Cirkel in Amsterdam.

Deze pagina vormt onderdeel van vele duizenden pagina's kunst en cultuur op www.xs4all.nl/~kalden

Updated 2 december 2012. Updated 10 July 2016.