Privé tour in het Van Gogh museum, Amsterdam

Door een begaafde enthousiaste kunsthistoricus

 

Nieuw! Beter menu en vernieuwde web pagina: Klik hier.

Beste tijd is 9 uur in ochtend.

Lucide maar diepgaande museumtour met als onderwerpen: de schilderijen, Biografie, Van Gogh en collega-schilders, Parijse Kunstsituatie en Impressionise. Voor kleine groepen.

 

Snelle entree in ALLE Amsterdam musea. Voorkom tijdverspilling in wachtrijen. Ga samen met mij het museum in.

Van Gogh Museum, English text

Kritiek op de Madness exhibition, 2016.

English text

Een televisie-opname voor het schilderij Slaapkamer in Vincent's Gele huis in Arles. De lichtblauwe kleur was aanvankelijk paars, maar is in de loop der tijd verbleekt. Geel en paars zijn complementaire kleuren die elkaar versterken in het menselijk oog. Foto 2013 door Yuichi Nara.

===

"Dear Kees,

Phenomenal! Touring with you was like being friends with the top curator of a major art museum.

Your mountain of knowledge allowed you to zig and zag with our questions and flow seamlessly back into your captivating analysis.

Thank you for engaging each and every family member. It was a delight to be with you, and we feel lucky to have had the experience.

Sincerely,
Leigh and Daniel Levine and family, 2018."

===

 

 

Gebaseerd op brede literatuurstudie, o.a. het vuistdikke recente boek Van Gogh: The Life, door Steven Naifeh & Gregory White Smith.

Ik schreef zelf het boek over van Gogh: "Pilgrimage through life, Travelling in the footsteps of Vincent van Gogh", written by Kees Kaldenbach & Michel Didier, Amsterdam 1990. Hieruit dit:

Lijst van Vincents woonplaatsen

Lijst van deze plaatsen met kaartmateriaal, waar Vincent woonde.

Vincents werktempo, van maand tot maand.

Vincents toegepaste kleurenleer.

 

Rechts: trappenhuis in het Van Gogh gebouw, ontworpen door Rietveld (ja, die van de beroemde Rietveld stoel) in 2013.

Onder: Van Gogh, Zelfportret, uit de Parijse jaren. Met een halo van verf om zijn hoofd.

 

Van Gogh maakte een wedergeboorte door, een zelf-transformatie. Na de vijf donkere jaren (1880-1885) een explosie van licht en creativiteit.

 

Toen Theo's zoontje werd geboren maakte Vindent haastig dit schilderij. Hij woonde toen in het institutuut / rusthuis / gesticht. Na een poosje drogen werd het op de trein gezet naar Parijs. Voor in de babykamer.

Emile Bernard was een van de belangrijkste vrienden en colleagas in Parijs. Hier zie je een werk van Bernard uit de Pont Aven regio, met een schilderij van Vincent uit een later jaar.

 

 

Onder: een prettige leesbare biografie, door mij geschreven enige decennia geleden, met atlaskaarten en stadsplattegronden uit ZIJN tijd, met x op de plaatsen waar hij woonde. https://kalden.home.xs4all.nl/gogh/vinc-frames-E.htm

 

Deze tekening maakte ik met pastel-kleurpotloden. Er was voor 1990 geen digitale techniek beschikbaar voor de gewone burger.

 

Ik ben als kunsthistoricus gevestigd in Amsterdam. Ik kan je ontmoeten in deze stad, om er een tour-op-maat te geven in het historische centrum en ook voor bezoek aan plaatselijke musea.

We gaan samen op zoek naar het bijzondere karakter en de schoonheid van de stad - en ter plekke zijn er verhalen die daar voor het oprapen liggen.

Het is een combinatie van lering en vermaak. Zo wandelen we of fietsen we door de geschiedenis van stad en land, kunst, architectuur en cultuur. We zullen spreken over het verleden maar ook over de huidige issues op sociaal gebied. Zie reacties van klanten: testimonials.

Complete Lijst van tours.

 


Drs. Kees Kaldenbach is your private "scholar-lecturer on culture tours" *.

*Martha Gellhorn, Travels with Myself and another, p. 182.


Over Drs. Kees Kaldenbach:

Lees een biografie.

Drs. Kees Kaldenbach is meermalen opgetreden in documentaires voor tv en radio, o.a. bij BBC2 TV, NTV Japan, Deense TV en Radio Nederland Wereldomroep. In 2004 and 2005 adviseerde hij BBC teams. Kaldenbach heeft veel geschreven over Vermeer, over Vincent van Gogh en andere kunsthistorische onderwerpen. Drs. Kees Kaldenbach is voorzitter van de Circle of Academic Tour Guides of the Netherlands and Flanders (CATON)

Facebook

FB: Private Art Tours, Amsterdam + Holland

FB: Academica Translations, Amsterdam

Contact informatie:

Drs. Kees Kaldenbach , kalden@xs4all.nl

Haarlemmermeerstraat 83 hs

1058 JS Amsterdam

The Netherlands

telefoon: 020 - 669 8119

mobiel: 06 - 2868 9775

Lees testimonials.

Open zeven dagen per week.

Lid van VVV Iris bon (dus acceptant van de Iris kadobon); lid van de de Kamer van Koophandel, Amsterdam; Lid van de Gouden Eeuw Cirkel in Amsterdam.

Deze pagina vormt onderdeel van vele duizenden pagina's kunst en cultuur op www.xs4all.nl/~kalden

Updated 5 december 2011. Updated 15 februari 2017.

 

Rijksmuseum tour. The glorious national art collection.

Avoid spending time waiting in museum queues

Vermeer lectures and tours.

Rembrandt tours incl the Maria Trip portrait.

See all 330 Rembrandt paintings in full size reproductions, in about 2 hours in the Magna Plaza building behind the Royal Palace/Town Hall

 

Amsterdam, Canal view. Museum square is near the lower left corner.

Complete Listing of tours