Zwangerschaps-massage in Amsterdam

 

(foto: zwangere vrouw, met de handen van Kees, juli 2009)

 

This is in Dutch. Click for an English version. Version Française.

Menu van speciale keuzemogelijkheden.

Verslagen over zwangerschapsmassage

Verslagen over andere massages door cliënten.

 

Geef een Kadobon

Zie ook Akademie voor Massage en Beweging www.akademie.nl en certificaat.

 

Ik geef drie soorten massage, waar ik overigens ook les in geef:

 

1) Massage voor de aanstaande moeder tijdens de zwangerschap.

Zwangerschapsmassage kan helpen om te ontspannen en om een aantal verschijnselen van ongemak te verminderen. Mijn massage concentreert zich eerst op de onderrug en het heiligbeen. Als het kan met enige kracht om de rugspieren te helpen. Ik pas daarnaast ook een zachte, ritmische lymfe-drainage-massage toe over het hele lichaam. In de buikstreek kan lymfedrainage na de derde maand helpen om toekomstige zwangerschapsstrepen (striae) te verminderen. Verder kan ik een verzachtende hoofdmassage en voetmassage geven. Tenslotte geef ik ook aan bijvoorbeeld de vader of vriendin een instructie over een paar eenvoudige shiatsu-drukpunten die, tijdens de bevalling toegepast, verlichting van pijn kunnen geven. Als de man of levenspartner meekomt kan ik die gratis tips geven en een beetje oefenen op het gebied van lymfedrainage en ook een lekker stevige massage van de rug, in zijligging.

2) Massage voor de moeder in de periode vlak na de bevalling.

Deze massage kan een verlichting geven van vele klachten op lichamelijk en geestelijk gebied (wellicht ook voor post partum depressie?). Ik masseer ook de onderrug en het heiligbeen en pas verder ook een zachte, ritmische lymfe-drainage* toe over het hele lichaam. Om ontspanning te bevorderen kan ik een hoofdmassage en voetmassage geven.

3) Massage samen met ouders voor de baby.

Babymassage maakt deel uit van de gewone, dagelijkse gebruiken in tal van verre landen en culturen. Herhaalde massage vermindert de angsten stimuleert het kind om lichamelijk en geestelijk te groeien. In India gebruikt men bijvoorbeeld de ayurvedische massage die vrij zacht van aard is, met een ruim gebruik van geklaarde boter (ghee) of plantaardige olie op de huid van de baby. In Indonesië is daarentegen een steviger massage gebruikelijk. Het is een bekend verschijnsel dat de baby daarna snel in slaap valt. Als de moeder en vader leren de baby ook zelf te masseren is die aanraking bevorderlijk voor hun welbevinden en voor het versterken van de band tussen ouders en kind. Het ontvangen van de massage brengt voor de baby tal van voordelen: minder angst, meer prettige genegenheid, rust, een gevoel van welbevinden. De baby's groeien dan - hopen we - als kool en zitten goed in hun vel. Bij "huilbaby's" (met krampen, of een koliek die tot aan de zesde maand kan duren) is massage een aan te raden aanpak. Let op: zonder garantie!

Ik ervaar dat aanraking een groot geschenk is tussen mensen. Massage werkt door de rustige, helende kracht van de aanraking. De aanraking vormt het meest direkte contact zonder woorden van de ene mens met de andere - en werkt dóór op het welbevinden, niet alleen van de huid, maar van héél de mens. Massage geeft daardoor een bijzondere, wonderlijke, helende kracht.

 

Voorwaarden

Ik geef de massage aan de baby uitsluitend in aanwezigheid van vader en/of moeder en leer hen ook graag niet alleen de belangrijke basishouding maar ook een reeks van bewegingen en grepen. Na een aantal lessen kan men thuis zelfstandig verder. Een lichamelijke handicap van ouder of baby is geen enkel bezwaar. Ik kan en wil echter geen medische gevallen behandelen, want ik ben niet opgeleid als fysiotherapeut. Clienten verzoek ik een formulier Vrijwaring van medische gevolgen te tekenen.

Verslagen over zwangerschapsmassage.

Striae massage.

 

Voor prijzen kunt u mij even bellen of e-mailen.

Een cliënt die een nieuwe cliënt introduceert ontvangt zelf eenmalig E 10,- korting.


*Over lymfedrainage

Naast de bloedvaten is er nog een ander stelsel van buisjes en knooppunten die we het lymfestelsel noemen. Het werkt als opruimingsdienst en als beschermer tegen ziekten. De lymfe voert water af, en ook de te omvangrijke eiwitten. De lymfevaten verzamelen verder nog afgestorven cellen en andere afvalproducten. Ze beschermen het lichaam door bacteriën, virussen te bestrijden en lichaamsvreemde stoffen af te voeren. Lymfedrainage vereist een zachte massage. Mag plaatsvinden bij lichte zwellingen ; echter niet bij ontsteking, trombose of hartproblemen.

 


Literatuur

Bainbridge, N., et al., Baby Massage The Calming Power of Touch. Dorling Kindersley, 2000

Marie-Josée Decoste, De buik van de vrouw. Van zwangerschap tot menopauze. Leusden, Acco, 2003.

Tiffany Field, Touch, Bradford Book / MIT press Cambridge Mass, 2003.

Alan Heath & Nicki Bainbridge. Babymassage. Holkema, 2000.

Jane Howard, Please Touch, A Guided Tour of the Human Potential Movement, 1970.

V. McClure, Infant Massage: Handbook for Loving Parents. Bantam Books, 2000.

Heidi Velten & Bruno Walter, Babymassage, Detas 1998.

Christina Voormann & Dr Med. Govin Dandekar, Babymassage Berührung, Wärme, Zärtlichkeit. Graefe und Unzer Verlag, 1998.

Ook een interessant hoofdstuk in: Sheila Kitzinger, Het intieme lichaam, Kosmos 1993.

 

Photo: Jeroen Leclercq, www.hollandfoto.com.

 

Ervaring

Ik heb een brede massage-ervaring; ben gehuwd ; vader van twee dochters.

Ik spreek Nederlands, Engels, Duits en ook wat Frans en Italiaans ; studeerde aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Het geheel neemt een half uur of een klein uur in beslag. Ik kan ontvangen maar ook bezoeken. Lichaam & Ziel is de bedrijfsnaam waaronder ik werk.

Update 22 feb. 2013

 

Ga naar de stoel-massage.

Ga naar de Vierhanden massage

Klik hier voor lichaams-massage.

Reacties, vragen? Praktijk voor Toegepaste Massagekunst, Kees Kaldenbach, kalden@xs4all.nl Haarlemmermeerstraat 83hs, 1058 JS Amsterdam (bij het Surinameplein, ringweg s106, tram 1 en 17), tel 020 669 8119; mobiel 06 - 2868 9775. Zeven dagen per week geopend.

Ik geef deze massage op verschillende adressen: op mijn huisadres (zie boven), of in Beautylinks, het multi-professionele beauty center, adres Leidsekade 101, vlak bij het Leidseplein, of naar wens in uw eigen huis of in uw hotelkamer.

Masseur Kees Kaldenbach werkt samen met vele andere masseurs, mannen en vrouwen. Hij werkt tevens in Amsterdam's beste en meest luxueuze hotels en schoonheidsinstituten.

Lichaam & Ziel is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Amsterdam nr. 3419 6612.

Zie ook Akademie voor Massage en Beweging www.akademie.nl