Holistische Massage in Amsterdam

Ervaar een paradijselijke massage...

 

Speciaal menu van keuzemogelijkheden

Verslagen door cliënten

This is in Dutch. Click for an English version. Version Française. Deutsche version.

 

October 2014: "Namaste Kees, It was a wonderful meeting and learning from you. Bruce says it was also a pleasure watching you and seeing how your techniques and spirit make such a difference. I was in quite a lovely energy space when I left. I found myself smiling as I used to do years ago when I left yoga classes with my wonderful teacher who left for another life adventure when cancer overtook his body. We both very much look forward to the next time we meet again. Stay safe always,
Shanti,
Mireille and Bruce"

 

July 2016: "I really enjoyed my holistic massage from Kees. Complete relaxation and serenity." Kerry R.

 

 

Ik ervaar dat aanraking een groot geschenk is tussen mensen. Massage werkt door de rustige, helende kracht van de aanraking. De aanraking vormt het meest direkte contact zonder woorden van de ene mens met de andere - en werkt dóór op het welbevinden, niet alleen van de huid, maar van héél de mens. Massage geeft daardoor een bijzondere, wonderlijke, helende kracht.

De ontvanger en de gever van massage zijn niet met een klein deel van het lichaam bezig - een been of een arm of rug - maar brengen in het contact de totaliteit mee. Dat geheel omvat alle gevoelens en ervaringen van lichaam en ziel uit het heden en verleden. Tijdens massage ontmoeten degene die massage geeft en degene die massage ontvangt elkaar aan de grenzen van de eigen huid - het meest gevoelige en meest omvangrijke orgaan dat de mens heeft - en dus aan de grenzen van het lichamelijke zijn. De massage-sessie vormt op zijn best een paradijselijk plateau van kwaliteit in een drukke wereld. Massage is quality time.

Berührt, gestreichelt und massiert werden,
das ist Nahrung für das Kind.
Nahrung, die genauso wichtig ist,
wie Mineralien, Vitamine und Proteine.
Nahrung, die Liebe ist.

(Frédérick Leboyer „Sanfte Hände“)

In vertaling:

Aangeraakt, gestreeld en gemasseerd worden,
dat is voeding voor het kind.
Voeding, die net zo belangrijk is
als mineralen, vitamine en eiwit.
Voeding die liefde is.

(Dat 'kind', dat vat ik zelf op als het kind van vijf jaar oud,
dat verborgen is binnen in de volwassene).

 

Dit gedicht wordt ook voorgelezen in de TV uitzending over Kees Kaldenbach als masseur en kunsthistoricus, in het programma Vals Plat van NPS Nederland 2, zaterdag 25 november 2006.

Ook een optreden in Man bijt Hond, januari 2011.

 

 

Hieronder een kort voorbeeld van rug- en schoudermassage, januari 2013.

 

 

Hieronder een kort voorbeeld van een rug- en bilmassage, januari 2013.

 

 

Grote fotos: Jeroen Leclercq, www.hollandfoto.com.

 

Rust en vertrouwen

Massage geven en massage ontvangen geschiedt in kalmte en in concentratie op basis van rust en vertrouwen. De massage die ik zelf geef heet 'holistisch' of 'intuitief', wordt uitgevoerd met twee volle handen op de partner, en is gericht op ontspanning en op het teweeg brengen bij de ontvanger van een gevoel (en als het mee zit een innerlijke golf, een flow) van kalmte en welbehagen. Genieten mag. De geest mag ook mee vliegen. Mijn motivatie is het genieten van het geven en het genieten van het ontvangen. Ik ben open minded en in mijn klantenkring heb ik mensen en stellen uit de hetero en gay communities. Oops! forget erection worries.

 

Opbouw van de sessie

Aan het begin van de sessie wordt het lichaam bedekt met een laken van fijn Frans linnen. Ik open met een pulsing van vijf minuten van het geheel bedekte lichaam. Daarna vouw ik het laken steeds deels open zodat ik een deel van de huid kan bereiken.

Ik heb geleerd deze lichaamsdelen te masseren: bij een lichaamsmassage op tafel de volgende delen: bovenzijde hoofd, gezicht ; nek en schouders ; rug en zijde; armen en handen ; bovenzijde borststreek, ribben, buik, billen (alleen als u dat wenst), benen, en natuurlijk de voeten.

Tijdens de sessie doe ik ook graag pulsing en stretching. Met armen, handen; benen en voeten kan bovendien een zachte dans worden uitgevoerd waarbij de ontvanger de beweging geheel toelaat en losjes toestaat. Pulsing kent varianten met een regelmatig patroon (heen- en weer) of een onregelmatig patroon.

Per sessie van een uur en een kwartier dient uit bovenstaande lijst van lichaamsdelen een kleine keuze uit te worden gemaakt, afgestemd op de situatie en wensen van gever en ontvanger. Voor de aanvang van de sessie stel ik prijs op een gesprek en misschien wat spieren losmaken en 'gronden'

Bijna aan het einde van de sessie is het lichaam in delen zorgzaam aangeraakt; het hervinden van de ervaring van de eenheid van het lichaam geschiedt door het herhaalde, vederlichte spoor van het energetisch afstrijken.

Het geheel neemt anderhalf uur in beslag.

Ik wil ook gaarne met ervaren masseurs uitwisselen maar kan ook alleen massage geven. Een lichamelijke handicap van de cliënt is geen bezwaar. Ik kan en wil echter geen medische gevallen behandelen, want ik ben niet opgeleid als fysiotherapeut. Ik kan pijnklachten behandelen op basis van spierknopen.

Ik spreek Nederlands, Engels, Duits en ook wat Frans en Italiaans ; studeerde aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Lichaam & Ziel is de bedrijfsnaam waaronder ik werk; ik kan thuis ontvangen maar u ook bezoeken, en beschik over een grote massagetafel.

 

Voor de huidige prijzen kunt u mij even bellen of e-mailen.

Een cliënt die een nieuwe cliënt introduceert ontvangt zelf eenmalig E 10,- korting.

Links

This is in Dutch. Click for an English version

Speciale keuzemogelijkheden

Verslag door een cliënt.

Geef een Kadobon

Nieuw in November 2012: Volledige tekst van een baanbrekend "reuze spannend" artikel van 11.000 woorden over Massage en seksualiteit, gepubliceerd op 3 november 2012 in het jaarboek voor seksuologie over het internationaal controversiële onderwerp Massage & seksualiteit. NL en ENG tekst. Boektitel: "Human Sexuality and Intimate Relationships from an Integral, Transpersonal and Somatic (Sexological) Perspective". Edited by Dr Tara Long.

 

Reactie, vragen? Praktijk voor Toegepaste Massagekunst, Drs. Kees Kaldenbach, kalden@xs4all.nl Haarlemmermeerstraat 83 hs, 1058 JS Amsterdam (bij het Surinameplein, ringweg s106, tram 1 en 17). Zeven dagen per week geopend. tel 020 669 8119; mobiel 06 - 2868 9775.

Ik geef deze massage op verschillende adressen: op mijn huisadres (zie boven), of naar wens in uw eigen huis of in uw hotelkamer.

Masseur Kees Kaldenbach werkt samen met vele andere masseurs, mannen en vrouwen. Hij werkt tevens in Amsterdam's beste en meest luxueuze hotels en schoonheidsinstituten.

Lichaam & Ziel is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Amsterdam nr. 3419 6612.

Zie ook Akademie voor Massage en Beweging www.akademie.nl

Deutsche version.

Over het lichaam, een tekst geïnspireerd door Wilhelm Reich.

Priscilla Kapel: "Het menselijk lichaam is sinds onheuglijke tijden gekoesterd als een voorwerp van esthetische verrukking en een middel tot genot. Ons lichaam is ons intiemste bezit. Het is, als de drager van het menselijk bewustzijn, het enige tastbare bewijs van ons bestaan. Door middel van onze gevoelens er tegenover en door de manier waarop we het gebruiken, definiëren en uiten we onze identiteit. We voeden het, trainen het, maken ons er zorgen over, lijden ervoor en erdoor, smukken het op met kleren en versiersels, genieten van de sensaties ervan en verbazen ons over zijn schoonheid en complexiteit."

Citaat uit de opening van hoofdstuk 1 van het boek 'Het lichaam zegt Ja', Uitgeverij Schors, Amsterdam, 1987, p. 17.

 

--- === --- news flash --- === --- 0 --- === --- news flash --- === ---

MASSAGE THERAPIE TEGEN DEPRESSIE

Bent u angstig, depressief of heeft u een te hoge bloeddruk? Een goede reden voor een massage! Psychologen aan de universiteit van Illinois in de Verenigde Staten hebben een groot aantal onderzoeken naar de effectiviteit van massagetherapie naast elkaar gelegd. Daaruit blijkt dat bezoeken aan de masseur depressie en angstklachten kunnen verminderen. Ook pijnklachten nemen af dankzij massagetherapie. Een enkel bezoekje aan de masseur is al heilzaam voor bloeddruk en hartslag.

Psychological Bulletin, januari 2004. Bron: SOL, Utrecht.

--- === --- news flash --- === --- 0 --- === --- news flash --- === ---

Een goede massage kan zeker wonderen doen voor ons gevoel van gelukkig zijn en zeker niet alleen omwille van de produktie van endorfines. De ontspanning van het lichaam veroorzaakt ook een meer ontspannen geest en de behandeling van accupunten zou diverse neurotransmitters direct beïnvloeden. Daarenboven zouden emotionele problemen worden opgeslaan in het lichaam en dit ondermeer in de aantallen en werkzaamheid van de receptoren voor endorfines en andere neurotransmitters. Massage zou in staat zijn door diepere inwerking op de weefsels de ontstane blokkades weg te nemen. Wetenschappers worden er steeds meer van overtuigd dat een fysische behandeling van trauma-patiënten de gewone therapeutische behandeling sterk kan ondersteunen. In een artikel gepubliceerd in Brain Research wordt gedemonstreert hoe accupunctuur pijnverlichtend werkt door het stimuleren van de productie van endorfines. (...)

"Hugs not drugs". Geregeld knuffelen en andere lichamelijkheid met je partner en je eventuele kinderen onderstreept niet alleen mentaal de verbondenheid, maar helpt ook in zeer sterke mate om de biochemische basis voor geluk te leggen.

Vele sporters kennen het fenomeen van "runners high", een gevoel dat variëert van gewoon plezierig tot euforisch en ontstaat na een sterke fysieke inspanning. Net als massage tot diep in het lichaam veranderingen in de neurotransmitters en hun receptoren kan teweegbrengen, veroorzaakt het sporten een sterke interne massage die tot ontspanning leidt. Tegelijk heeft sport uiteraard ook te maken met adrenaline, dopamine en andere neurotransmitters... "

Bron: www.bomi-1-gezondheid.com

--- === --- news flash --- === --- 0 --- === --- news flash --- === ---

Ik denk dat mijn werk dicht tegen de wereld van Haptonomie aan zit.

"Haptonomie tracht de eigenheid, zuiverheid en authenticiteit van ieders individuele gevoelsleven te hervinden."

Bron: Bob Boot, Haptonomie, 2004, p. 38.