Verslagen & reacties

over

massage-sessies,

2004-2016

 

met masseur Kees Kaldenbach, Amsterdam

 

 

Menu van Speciale keuzemogelijkheden

Verslagen door TV:

TV uitzending over Kees Kaldenbach als masseur en als kunsthistoricus, in het programma Vals Plat van NPS Nederland 2, zaterdag 25 november 2006. Ga naar omroep.nl en klik daar op Vals Plat. Let op: er is een horizontale schuif onder in beeld waarmee je naar de juiste datum van uitzendig gaat.

Verslagen door pers:

Bespreking van een massage van Kees door een journalist, in het tijdschrift Onkruid:

 

Foto: Jeroen Leclercq, www.hollandfoto.com.

Verslagen door clienten:

 

Dear teacher Kees,
It was very pleasant to work with you.
Thank you very much for sharing your talent to make people more happy and healthy.
I am so happy to meet such a person like you and get more knowledge and insight.
It was wonderful time!!! Thank you very much!!!

Best regards,
Your student, Julia


 

12 februari 2004. "Kees stelt je als mens erg op je gemak - en dat in combinatie met zijn goede technieken en een helende aanraking. Zeer aan te raden voor alle niveaus van ontspanning die je maar zou wensen. Dank je, Kees."

Stephanie, 22 jaar oud, uit New Jersey, USA. (Vertaald uit het Engels).


 

Hieronder een kort voorbeeld van een nek-schoudermassage, januari 2013.

 

 

3 februari 2004. "Ciao, ik ben Antonino, 30 jaar oud, uit de stad Messina, op Sicilië, Italië en tijdens mijn verblijf in Amsterdam vond ik doctor* Kees geheel bovenaan op de Google lijst onder "Amsterdam Massage" - dus had ik hooggespannen verwachtingen. Bij het ontvangen van de massage zelf had ik een prachtige en unieke ervaring. Er is een geweldige kwaliteit van aanraking, die in het geheel niet mechanisch is, maar geïnteresseerd en toegewijd, als "slow food" (de tegenpool van fast food). De hele massage-ervaring was alsof ik vloog. Ik ervaarde doctor* Kees als heel open in communicatie over de keuze aan technieken en de hoeveelheid druk. Het enige dat ik zou veranderen voor de volgende keer? Dan moet het een volle 2 uur zijn! Ik voelde me er thuis, niet als een client maar als een vriend van de familie. De volgende keer zal ik hier zeker terugkomen." (Vertaald uit het Engels) * Antonino noemt mij hier dottore (dokter). Ik ben geen medisch dokter; mijn titel is drs.


16 februari 2004. "Kees geeft een massage met veel gevoel en aandacht voor de persoonlijke wensen. De massage (met de "pulsing" techniek als mijn favorite deel) was zeer ontspannend en verkwikkend - zeker een aanbeveling waard! Het was de beste massage die ik ooit in Amsterdam heb genoten." Keith, 31 jaar, Amsterdam.


26 maart 2004. Vijf vrouwen (Surinaams-hindoestaans) hielden een vrijgezellenavond ter gelegenheid van een aanstaand huwelijk van een van hen. Ze wilden bij mij thuis een vierhanden-massage houden. De groep kon bijpraten in de ene kamer terwijl in de andere kamer werd gemasseerd. Aarti, die deze vrijgezellenavond had aangevraagd, schreef dit op na afloop: "Zeer ontspannend en rustgevend, zo kan je de vierhandenmassage beschrijven. En niet onbelangrijk, Kees geeft je gelijk een heel vertrouwd gevoel. Een plezierige ervaring die we niet hadden willen missen." Aarti, Amsterdam.


22 mei 2004. Huwelijksdag-massage! D&J trouwden en als een surpise (van een van hun gasten) kregen zij tussen 18.00 en 19.00 uur een holistische massage. We besloten samen dat het een liefdevolle vierhanden-massage moest worden op hun huwelijksdag.


24 mei 2004. "Kees zijn massage-aanraking is heel bijzonder. Het is niet alleen de heerlijke aanraking van een paar stevige, prettige warme handen, in rust en in zorgzaamheid. Er is een grote kwaliteit aanwezig van een extra energie. Dat merk ik." Ineke, Amsterdam.


 

4 augustus 2004. Op mijn verjaardag kreeg ik de massage als een verjaardagspresentje van mijn kinderen. Op het moment dat Kees de aan mijn deur aanbelde wist ik nog van niets... maar vijftien minuten later had ik al zoveel plezier op zijn massagetafel, mezelf helemaal over gevend aan de vloeiende gebeurtenis. De olie voelde zo goed op mijn huid! Mw. LR. uit Amsterdam ZO.


Augustus 2004. "Iedereen die een beetje ervaring heeft met holistische massage, zal het met mij eens zijn dat Kees zijn werk met liefde en volle aandacht doet. Wij Westerlingen zijn helaas te vaak alleen bekend met een lokale, zakelijke, koele benadering van dat ene pijnlijke plekje. Een beetje krampachtig dus, aangezien dat ene plekje in verbinding staat met de rest. Bij Oosterse culturen hoort het er bij als eten en drinken. En zo zie ik het ook graag. Bij Kees is er alle ruimte voor persoonlijke voorkeuren, zoals in druk of extra aandacht voor bijvoorbeeld schouders, hoofd of benen. Een aanrader voor ieder die gaat voor TOTALE ontspanning." Marjo uit Amsterdam.


September 2004: Voor de werknemers van evenementen-organisatie Stichting 4life (een stichting die zich o.a. bezig houdt met aids-informatie voor jongeren) hield ik een marathon-sessie met stoelmassage tijdens een personeelsfeest. In een strandpaviljoen in IJmuiden genoten 16 medewerkers van een heerlijke massage van gezicht, nek, schouders en rug. Ieder ontving ongeveer 15 tot 20 minuten van deze massage, steeds met persoonlijke voorkeuren. "We denken met veel genoegen terug aan de massage! Een heel welkome en krachtige weldaad! Mede daardoor was de hele avond zo ontspannen en vrolijk en gezellig! Nogmaals dank! Vriendelijke groeten." Annick.


September 2004: Voor vijf werknemers van luchtvaartmaatschappij Icelandair deed ik op de werkplek - in een aparte kamer - een serie stoelmassages in het kader van de "Health Week" georganiseerd door het moederbedrijf Icelandair "We hebben erg genoten van uw massage." schreef Marcel.


Oktober 2004: "Geweldig. Je bent een meester." Jim uit Colorado, USA, ongeveer 70 jaar oud (vertaald uit het Engels).


Oktober 2004, aan het einde van een hotel sessie: "Geef me asjeblieft je kaartje, zodat ik je ook bij mijn vriendinnen kan introduceren." Mw. L. uit Hong Kong (vertaald uit het Engels).


Oktober 2004: Kristien (zij is drie maanden zwanger) en haar vriendin Karin kwamen hier voor een zwangerschaps-massage. Na de voorbespreking besloot Kristien dat zij een ruggegraat-, heiligbeen- en schoudermassage wilde. In zijligging om de buik te ontzien.

Kristien:"Ik vond het heel prettig en ontspannend, met een respectvolle benadering".

Karin: "Het was voor mij om er naar te kijken ook al een heel leuke en fijne ervaring".


Oktober 2004. Twee vriendinnen van 21 jaar, een Zwitserse en een Hollandse, kwamen tegelijk naar mijn praktijk. Zij werden apart gemasseerd (terwijl de ander in de zelfde kamer toekeek) en gedurende het laatste kwartier van elke sessie nodigde ik de wachtende vriendin uit mee te doen met een stukje 4-handen sessie. De 4 handen bewogen uiterst langzaam in een Esalen-techniek omhoog over het lichaam, kruiselings van voet tot elleboog.

S. zei: "Wat is het lichaam schitterend. Wat een magie. Ik heb mijn vriendin nog nooit zo aangeraakt."


Oktober 2004. Marieke, 28 jaar oud, ervaarde de holistische lichaamsmassage als "totale heerlijkheid en ontspanning". In het bijzonder de Egyptische Prinses techniek bracht bij haar een prachtig moment van "totale overgave" teweeg.


November 2004. Mascha kwam hier voor een proefmassage. "Je geeft massage met overgave. Ik voel me er heerlijk bij, ook met de esalen kruiselings over mijn lichaam. Ik word vaste klant en stuur ook mijn man naar je toe."


November 2004. Fawaz uit Libanon, ca. 60 jaar oud, ontving een massage op de massagetafel. "Ik kende het woord Holistische massage niet, maar je hebt iets heel bijzonders gecreëerd."


November 2004: Voor vijftien werknemers van Kinderopvang Kwetternest hield ik op de werkplek een serie stoelmassages, verdeeld over twee werkdagen. "Het hele team is enthousiast" meldde de kantoormedewerker. Het hoofd, Christi Telman schreef: "De leidsters konden de massage zeer waarderen. Hartelijk bedankt."

L.: "Toen je op het laatst de gezichtsmassage deed, en die in aanraking zo licht als een veertje eindigde, was er opeens een vlam van energie. Wonderbaarlijk. Heel bijzonder."

Een van de leidsters kwam voor de tweede keer een massage halen. "Sterke, warme handen. Een goede aanraking die direkt heel vertrouwd voelt".


November 2004: Tijdens de serie gratis proef-massage in Mirror Centre, Amsterdam meldde P. als reactie op de kruiselingse esalen-massage "Ik voelde de energie opkomen en ik ervaarde daarbij dat ook de lagen onder mijn huid gingen tintelen en tot leven kwamen."


November 2004: Ook in Mirror Centre, Amsterdam: L., een vrouw, gaf als haar reactie op de energetische Kalme Streling massage "Ik voelde mijzelf net als die zwaan die over de het stille water gleed."


November 2004: Mirror Centre, Amsterdam: P. ook na de Kalme Streling massage "Wat een bijzondere gevoelservaring - wat een totale buitenaardse heerlijkheid."


November 2004: Mirror Centre, Amsterdam: L. meldde na de energetische Kalme Streling massage "Nooit gerealiseerd dat dit soort heerlijke aanraking ook als massage bestond."


November 2004: Mirror Centre, Amsterdam: Een vrouwelijke client - met een ervaring van seksueel misbruik in haar jeugd - zei na de holistische massage: "Ik ben zelf ook masseur en heb in mijn leven veel massages ontvangen - maar hoogst zelden heb ik een zo diepe en volle en vertrouwde aanraking ervaren. Mijn blokkade kon daardoor snel wegsmelten. Een prachtige en diepe ervaring."


November 2004: Mirror Centre, Amsterdam: M. na een kruiselingse esalen-massage: "Subliem."


November 2004: Mirror Centre, Amsterdam: K. meldde als reactie op de Weg van de Kalme Streling: "Minimale aanraking op mijn huid van je vingertoppen en de bovenzijde van je hand en je arm - dat alles geeft maximaal effect. Zaligheid en grote heerlijkheid - vol energie."


November 2004: Mirror Centre, Amsterdam: Mariska meldde als reactie op de langzame kruiselinge Esalen aan rugzijde en voorzijde: "Zalig. Als rapportcijfer geef ik een 9 of zelfs een 10."


November 2004: Mirror Centre, Amsterdam: W. na de kruiselingse esalen-massage "Ik ben zelf masseur en heb heel veel massages ontvangen in mijn leven, maar bij jou voelde ik die kwaliteit die je zo zelden ziet, overgave, de liefde en de totale betrokkenheid in de aanraking, en dat komt ook door je eigen plezier in de aanraking."


November 2004: M.: "Mijn vriendin kwam helemaal verlekkerd bij je vandaan - nu wil ik ook een afspraak maken."


 

November 2004: Connie boekte de massage-sessie zeer ruim van te voren. Zij las eerst deze verslagen op Internet en dacht: "Deze masseur moet ik hebben".

Na een uur van de gebruikelijke sessie in de hotelkamer werd haar man binnen gevraagd om te helpen een 4-handen sessie te geven. Na afloop schreef Connie: "Mijn / Onze massage was een moment om lang te herinneren - een ervaring. Een gebeurtenis waar je echt naar verlangt maar dat zeer zelden werkelijkheid wordt. Dank je voor de lichaamsveranderende aanraking - die alles versterkte en die voor altijd een 'mind/body experience' zal zijn. Fijne feestdagen. Connie, Detroit, MI. - Iedereen zou dit moeten meemaken !!!."


December 2004, in Berlijn. Ik ben vrouw en tevens masseuse van beroep. Voor mij is het niet makkelijk om iemand te vinden die massage geeft op een wijze die ik echt lekker vind. Voor mij moet het stevig zijn, maar ook voorzichtig en ook nog leuk, fun! Met Kees was het op die drie punten echt raak!

Ik vond met name zijn vibrerende elleboog heerlijk en ook het feit dat hij zoveel verschillende vormen van druk kan uitvoeren waaruit je kunt kiezen. Hij maakt dat je je thuis voelt en je kunt er zeker van zijn dat je ontspannen bent na een massage sessie met Kees!! Thank you Kees! Gunda, 26 jaar oud. (vertaald uit het Engels)


Maart 2005. Jeanette kwam speciaal uit Den Haag naar Amsterdam gereden omdat zij op deze web site werd getroffen door de openheid in de diverse teksten. Ze vroeg - en ontving - een tantra inleiding en daarna een Zachte Streling massage. In de tantra inleiding werd in nabijheid geoefend met het "ja" en "nee" kunnen en mogen zeggen. Daardoor bleef de eind-regie steeds bij Jeanette zelf. "Hierbij wil ik jou bedanken voor de heerlijke tantramassage. Ik heb het als zeer warm en prettig ervaren, de zachte streling is heerlijk. Ik heb genoten. Je gaf mij al heel snel een vertrouwd en veilig gevoel door jouw warme aandacht. Ik hoop weer snel een nieuwe afspraak te maken. Veel liefs van Jeannette en tot de volgende keer!"


Maart 2005. Massage bij Kees;

" - de combinatie van professionaliteit en liefde resulteert in een massage waarbij niet alleen mijn lichaam, maar ook mijn geest onmiddelijk ontspande. Rustige muziek op de achtergrond, een heerlijke kop thee tijdens het kennismakingsgesprek - waarbij Kees ruim de tijd neemt om erachter te komen waaraan hij het beste de meeste aandacht kan besteden... pure verwennerij voor jezelf..." R.H., vrouw, 28 jaar.


Maart 2005. C.d.W., een jonge vrouw van 28 jaar boekte een holistische massage op basis van de teksten op deze web site. Na afloop gaf zij de volgende reactie: "Het was een ongelooflijke, geweldige ervaring. Top of the bill. De aanraking voelde vertrouwd, liefdevol, helemaal goed. Dank je dat je bij deze warme massage ook af en toe bij me checkte of je binnen mijn grenzen van veiligheid bleef. Dat gaf een heel prettig gevoel!"


 Juni 2005. Aljana uit Slovenie kwam hier voor een aantal massage-sessies. "Ik wil u graag bedanken dat ik de kans kreeg om uw massage techniek en filosofie te ontvangen. Het was een echt prachtige ervaring :-). Nu ik thuis weer luister naar de CD die u me gaf kan ik alles weer naar boven halen: De schoonheid van het licht in de kamer, de schoonheid van ontvangen en geven, de schoonheid van muziek, de schoonheid van vakkennis, de schoonheid een mens te zijn, de schoonheid van kalmte, de schoonheid helemaal ontspannen te zijn. Dank u heel hartelijk. With kind regards, Aljana." (vertaald uit het Engels).


Juli 2005, per email van een client afkomstig uit India: "Beste hr. Kaldenbach, Ik heb een onzettend goede massage gisteren gekregen van U. Ik voel mij vandaag heerlijk. Ik wil U nogmaals bedanken voor de massage. Tot ziens en groeten, V." [Antwoord: Dat lekkere gevoel komt natuurlijk door de endorfinen die uw lichaam zelf heeft aangemaakt onder invloed van mijn massage. Die endorfinen kunnen een paar dagen circuleren en een heerlijk gevoel veroorzaken!]


Een echtpaar uit Amsterdam vroeg een massage-les op holistische basis. "De massageles van Kees was een leuke en leerzame ervaring. Kees heeft zowel aandacht voor het uitlegen en leren van techniek (de juiste houding, basisregels), als het liefdevol contact maken in het moment. Dank! M en F.


September 2005. Fotomodel Dawan Mazzu uit de USA ontving een holistische massage. Ze reageerde vanuit het hart door een levensverhaal te vertellen - en ze beloofde: "Dank je Kees voor de geweldige massage! Ik zal volgend jaar weer bij je aankloppen. Blessings, Dawan Mazzu"


Oktober 2005. Patricia uit Spanje schreef: "Ik voel me heel blij ... sinds de massage heb ik zo'n heerlijk weekend meegemaakt ... Ik voel echt dat ik sindsdien meer energie en liefde in me heb, in mijn huid en mijn lichaam en mijn ziel... ... het is ongelooflijk! :) De kracht van energie en affectie. Ik voel me ook zo veel beter wat betreft mijn gezondheid.


Januari 2006: Twee woorden: Bevrijdend en Subliem. S. uit Amsterdam.


Januari 2006: Fabulous! Paula from Ireland.


Debbie boekte in februari 2006 een zwangerschaps-massage:

"Nadat ik bijna op iedere Internet-massage site bij de link naar de site van Kees Kaldenbach terecht kwam en overal goede referenties las, heb ik een afspraak gemaakt voor een massage van 1,5 uur.
Ik was toen 7 maanden zwanger en had last van mijn onderrug en sliep slecht.
Mijn vriend is toen meegegaan en heeft er gezellig bij gezeten, dat is geen probleem bij
Kees.
Ik heb de massage als zeer prettig ervaren. Lekker muziekje, warme kamer en
druivenpit olie die gemengd werd met mijn favoriete essence Lavendel.
Kees is zeer alert op hoe je de massage ervaart. Je kunt rustig aangeven als
de druk wat harder of juist wat zachter moet. Ook vroeg hij steeds of er bepaalde
plekken gemasseerd en aangeraakt konden worden bijv. mijn zwangere buik en
dit gaf me veel vertrouwen.
Kortom een hele fijne, relaxte ervaring. Ik kon er weer tegenaan!"

Met vriendelijke groet, Debby van het Hof


March, 2006, in New York City. (vertaald uit het Engels)

"Kees en ik kregen toevallig contact met elkaar, toen hij het Swedish Massage Institute emailde waar ik werk en les geef, over het uitwisselen van massages met een "master". Hoewel ik mijzelf goed opgeleid acht, met drie jaar ervaring in het veld, voel ik mezelf niet echt een 'meester'. We spraken af om elkaar te ontmoeten en om massages uit te wisselen tijdens zijn verblijf in de USA.
Ik vond het heerlijk een klant te zijn en om een iets andere aanpak van massage te ontvangen dan we hier doen in New York City.
Zijn aanraking is tegelijkertijd bewust en trefzeker, en is tegelijkertijd kalm en zacht-therapeutisch.

Kees heeft een warmte en een gemak over zich die je als klant meteen thuis doet voelen (een kwaliteit die alle massage therapeuten zouden moeten bezitten, maar die je zelden tegenkomt!) Zijn strijkingen zijn diep, goed gepland, en nodigen uit om diep in de ontspanning te gaan waar men zo naar verlangt. Hoewel het kamertje en de atmosfeer waar we werkten niet echt meehielp voor een eersteklas masage, maakten zijn handen en techniek die omstandigheden meer dan goed. (Ik hoor dat zijn studio in Amsterdam er goed uitziet en wel rustgevend is.)
De echte beloning komt echter als je je omdraait enop je rug gaat liggen. Zijn keuzemenu is een buitengewoon en uniek aanbod dat ik echt op prijs stelde.
In veel massage sessies kan je tekort komen in geld en tijd als de masseur de klok niet in de gaten houdt, en dat kan nare gevolgen hebben voor het ervaren van de massage. Wat Kees doet door zijn keuzemenu aan te bieden is je in staat te stellen 2 of 3 specifieke gebieden te noemen waar hij zijn energie op gaat richten. Dat is totaal klantvriendelijk en maken dat je je echt gehoord voelt en om eerlijk te zijn is het superheerlijk.
Ik zie reikhalzend uit naar een reisje naar Amsterdam zodat ik opnieuw een uitwisselings-sessie met hem kan doen.

Probeer hem en ik kan je verzekeren dat je aan het eind ontspannen en verjongd en vol heerlijkheid zult zijn!!
All the Best,
Croix Picoriello, LMT/NYC USA

 

 

 


Vierhanden-massage is niet alleen geschikt voor minnaars en intieme vrienden. Ook familieleden kunnen in die vorm een top-ervaring meemaken.

"Samen met mijn dochter Suzanne bracht ik in mei 2006 een bezoek aan Amsterdam om mijn achtenvijftigste verjaardag te vieren. Ik wilde op deze speciale dag mijzelf en mijn dochter iets bijzonders geven en ik heb met Kees een afspraak gemaakt voor de vierhanden massage.
We hebben op een spirituele wijze, onder begeleiding van Kees, onze hechte
moeder /dochter relatie een extra dimensie gegeven. Vanuit het hier en nu, met onze volle aandacht, deelden we onze energie en werd ze verviervoudigd. De aanraking van onze handen ging op een natuurlijke en liefdevolle manier. Zowel het geven als het ontvangen was een geweldige ervaring en ik ben me bewust wat een groots kado we elkaar hebben gegeven.
Met vriendelijke groet, Ank "


Januari 2007. Sandra, is bijna 50 maar lijkt in kaarslicht bijna 20. Ze schrijft:

Mijn ervaring van de massage die ik na de “triggerpoint” van je ontving:
Totale aanwezigheid en meer.
Massage met passie en overgave.
Massage met bezieling.
Eenheid van geven en ontvangen.
Massage van jou ontvangen is een weldaad.

Sandra.


November 2007. Judith en Harold kwamen als echtpaar en namen elk na elkaar een massage, in elkaars aanwezigheid, met als resultaat een lach en een emotionele traan.
 
Judith: "Na afloop zei Kees: "Fijn dat jullie je zo hebben opengesteld." Ik dacht: Open zijn is eerlijk zijn, naar jezelf en je lichaam. Door Kees zijn eerlijke behandeling volgt de rest vanzelf... Het genot van deze massage ligt in het volledig erkende contact, de echtheid."
 
Harold" "Dat zoveel zachtheid zo diep kan gaan. En dat zoveel kracht zo zacht kan zijn."

 


November 2007. In de loop van de afgelopen 30 jaar heeft Dr. Russell vele duizenden massages ontvangen door de beste en meest vooraanstaande therapeuten in de USA en in landen in het Verre Oosten. Hij zei: Dank je voor je voortreffelijke massages in het Okura hotel voor mij en mijn zoon, die nu lichaamswerk studereert. Jouw type massage kan het best worden getypeerd als Esalen+Yogi. Jij zou echt een heel goede docent zijn aan het Esalen instituut in California.

Dr. Russell.


Januari 2008.

Mevrouw S. uit Zürich zei in de hotelkamer: "Dass heisst auf Deutsch: Ganzheitliche Massage". "Could you please teach this 'ganzheitliche' quality of touch to my boyfriend?"


Maart, 2008.

Renate is een fysiotherapeute en masseuse. Ze sprak met me tijdens de Onkruid beurs waar ik een stand presenteerde en zei: "Ik heb je menu gezien en heb de grootste bewondering voor wat je als masseur neerzet. Je slaagt er in een hoogst creatieve en persoonlijke mix te presenteren van drie velden: Holistische massage en strelingsaanraking. Zonder in seksualiteit over te gaan." Renate, 45 jaar.

 


June, 2008. Mireille and Kees were invited to go to the Amsterdam hotel room of Ingrid (age 28) and Herman (age 35) for a massage in tantra style, only for the benefit of Ingrid. Herman had previous Tantra experiences and wanted to initiate Ingrid in that fine energy. Herman had heard of Kees' qualities from a former client in Sweden. When Kees and Mireille entered the hotel room they found Ingrid sitting in the arms of Herman and a bit scared and withdrawn as if she was unsure whether all of this was a good idea. After a half hour of getting to know each other we set up the table and started the massage, first a medium strong massage of her back area in order to make her feel safe. Then the soft part of the massage began, with silk cloths and light touch, fingertips, brushes... and we were feeding her small pieces of exotic fruit as well to entice the senses of smell and taste. Later on she fully openend up and was breathing and smiling and enjoying the experience freely. Herman was just watching in bliss how the enjoyment unfolded. "I am so incredible happy to have given her this experience.". The four of us ended on the big hotel bed, laying there and all softly caressing Ingrid who lay naked like a princess-goddess.

 


 

Augustus 2008. "Beste Kees, Twee maanden geleden kwam ik voor de eerste keer bij je voor een holistische massage. Had geen idee wat ik kon verwachten. Ik zocht al een tijdje een masseur en kwam steeds weer op jouw site terecht. Instinctief wist ik dat ik bij jou moest zijn. Doordat ik al heel lang ziek ben, wil ik mijn lichaam soms niet meer voelen, omdat het teveel pijn doet. Door de massage hoop ik weer contact met mijn lichaam te krijgen. Ik voelde me bij jou al snel op mijn gemak.

Je hebt duidelijk oog en oor voor zijn cliënt en dat voelde ook echt oprecht. Ik was nog nooit eerder gemasseerd, dus vergelijkingsmateriaal heb ik niet. Wat ik wel weet, is dat Kees goed weet waar hij mee bezig is, zeer bekwaam en professioneel is. Ik kwam geheel ontspannen thuis. Ik had natuurlijk niet verwacht dat één behandeling genoeg is om weer “in mijn lichaam “ te komen, maar het was absoluut een bijzondere ervaring en voor herhaling vatbaar.

Een week geleden kreeg ik bij jou een spierknoop behandeling, omdat ik erge zenuwpijnen in mijn handen en voeten heb. Dit was af en toe behoorlijk pijnlijk, maar er werd tenminste een oorzaak gevonden van het mogelijke probleem. Daardoor hoop ik dat mijn pijnklachten een stuk minder zullen worden. Mijn partner is aan het werk gezet om mij thuis te kunnen behandelen, ook al valt dat nog absoluut niet mee. Super bedankt Kees voor je aandacht en tijd!" Marjanne.


Maart 2010.
Helen uit Roemenie stuurde me een sms-je " Thank you again for last night, it was new, unique and fulfilling experience. I might consider the advice you gave on playfriends. Let me know if you come to London."


6 augustus 2010.

Leonard, nu 60 jaar jong, werd op zijn 20ste in de slaapzaal van een kazerne door een groep soldaten gewelddadig aangerand. Want hij was geen macho man maar een zachte, gevoelige man... hetero, dat wel. Van zijn 20ste tot zijn 60ste heeft hij emotioneel en seksueel in zijn schulp geleefd, uit zelfbescherming en uit nood. Hij kwam naar me toe in de hoop een uitweg te vinden. Ik hielp hem (volgens mij met een heel eenvoudig ABCtje) uit zijn schulp te kruipen... in 5 sessies en enige uitwisseling van emails. Toonde hem het bestaan van de tuin van Tantra, positief en uitnodigend. Niet terugkijkend op het verleden maar juist naar voren kijkend, naar de toekomst. Dit schreef hij aan mij na afloop van zijn laatste sessie:

Omdat mijn leven en mijn lijf me lief is……………….
Tijdens een serie sessies bij een psycholoog was me duidelijk geworden dat er aan een aantal steeds terugkerende problemen een zogenaamde ‘vergeten’ traumatische ervaring te grondslag lag, die van erotisch getinte aard bleek te zijn. Mijn bewustzijn heeft ten koste van veel verspilde energie in de vorm van vermoeidheid, migraine en verloren geluksgevoel lange tijd ‘weg’ kunnen ‘werken’, dat  ik jaren geleden tijdens militaire dienst uitermate vernederende ervaringen ondergaan heb bij een groepsaanranding.    Het werd mij duidelijk dat ik iets aan die pijnlijke kwestie moest (laten) doen.

In Kees Kaldenbach ontmoette ik een zeer bijzonder en integer mens. Al snel ontstond er een erg prettige vertrouwensrelatie, waarbij ik verlost werd van te lang gekoesterde schuldgevoelens; bij hem leerde ik met trots mijn schaamte te ervaren en te dragen. Langzaam maar zeker kon ik onder zijn deskundige leiding mijn diep weggeborgen problemen onder ogen komen en onthullen. Tijdens de behandelingen leerde ik in zijn handen mijn lichaamsbelevingen te ‘vernieuwen’ en te ‘overschrijven’ met positievere gevoelens en emoties. Zijn massages zijn aangenaam en bijzonder weldadig. Met behoedzame en respectvolle aanrakingen kreeg mijn lijf een ongekende en broodnodige voeding. Een palet aan gevoelens van nabijheid, intimiteit, tederheid tot aan erotisch aangenaam welbevinden heeft opnieuw kleur gekregen. Schoorvoetend kan ik nu weer zonder schuldgevoelens een positief en weldadig lustgevoel beleven. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen, meer lust en energie in het leven en dat werkt erg goed uit op mijn toekomstperspectief, mijn familieleven en contacten met vrienden en in mijn werk.
Ik ben onder de indruk van Kees’ therapeutische kwaliteiten en mogelijkheden. Met zijn vermogen helend aan te raken heeft hij mij de gelegenheid, tijd, rust en ruimte gegeven een pijnlijk trauma op te rakelen, te laten helen en te transformeren.  Hier zal ik hem zeer dankbaar voor blijven.                                     
Leonardus, juli 2010


Augustus 2010.

Vandaag heb ik voor het eerst van mijn leven ervaren... de eerste tranen die langzaam opwelden in mijn gesloten ogen, tranen van overvloed, goedheid, heelheid. In het verleden kende ik alleen tranen van pijn en verdriet. Dank je hartelijk voor deze prachtige ervaring van het openbloeien. Ik voelde me zo vol en oceanisch en veilig.

(Anna, in een massage in haar hotelkamer, samen met haar echtgenoot)


 

Summer 2011. Jenny stayed in the luxury Grand hotel, Amsterdam. During the daytime she followed a top level course in IT. At night she felt a bit scared to enter the lesbian night life. By requesting a male masseur she felt she would stay true to the vows to her partner in life. She googled around and read and trusted this web site. Later on she wrote to me: "Dear Kees, The massage was great, and really helped me to remove the tension and unwind.  Also conversation with you was easy, which made me feel at ease with you straight away. When I am next in Amsterdam I will be sure to look you up! Many thanks Jenny".

 


Zomer 2011. Mathieu, uit Parijs, heeft een zeer krachtig lichaam, bijna een bodybuilder. In een hotelkamer. Vroeg om een krachtige deep tissue massage. Hij vertelde dat hij een Parijs een aantal favoriete masseurs en masseuses heeft. "But you are better. What is this particular style you are trained in?"


11 augustus 2011. Melanie, juriste, ca 30, werkt bij het WTC, komt hier even voor een sessie, want haar eigen masseuse is op vakantie. Zij haalt al jarenlang overal in Amsterdam massages, eens in de maand. De ontmoeting en massagesessie hier op tafel is een feest. Na anderhalf uur komt vriendje haar ophalen.

Melanie: "Dit was absoluut de allerbeste massage ooit in mijn hele leven".

Vriendje: "Zij kan het weten want ze is een pro in het nemen van massages."


18 Okt 2011.

"It was a pleasure to have received massage from you. Yesterday evening I had one of the best massages ever and I look forward to come back from vacation and experience it again and again."

Serge, born in Brazil


18 Okt 2011.

"Weet je wel wat een groot geschenk het was, wat je mij gisteren gaf?
Jij weet een significant verschil te maken in iemands leven."

Evelien.


Elisabeth, 40 jaar jong, november 2011:


"Voor degene die onder het ijs geraakt, is het moeilijk om datgene te doen wat tegen onze natuur in gaat: we zijn immers gewend naar het licht te reiken. Onder het ijs dienen we juist de donkere plekken op te zoeken om te overleven. Zo voelde het maken van een afspraak, als het opzoeken van een donkere plek, in de hoop dat het bij zou dragen aan meer lichtheid in mijzelf.

Na een sexueel traumatische ervaring wilde ik mijzelf op mijn verjaardag een onvergetelijke ervaring kado doen. Ik heb mij [in het verleden] zeer onveilig gevoeld en had moeite om hoofd en lichaam te verbinden met elkaar. Ik hoopte dat mijn ‘denken’ voelen zou worden en mijn ‘weten’ ervaren. Iets in mij wees in de richting van Kees. Ik had zijn site bekeken en de ervaringen van andere beschadigde mensen gelezen.


Ik werd niet teleurgesteld. Kees heeft mij die avond door zijn helende handen een prachtige gift gegeven. Ik heb mijzelf verbaasd doen staan die avond. Sinds die avond kom ik regelmatig bij Kees en telkens weer ervaar ik de helende werking van zijn koesterende handen.
Kees stemt zich altijd af op waar ik mij bevindt en alles wat zich aandient mag er zijn. Het donker en het licht. Dank je wel Kees, voor het inzetten van de dooi in mijn lichaamsbeleving door jouw warmte en aanwezigheid."


December 2011

De eerste keer dat ik bij Kees kwam, was ook de eerste keer dat ik met massage in aanraking kwam. Wat een openbaring! Kees gaf mij meteen het gevoel in veilige en kundige handen te zijn (erg belangrijk voor mij) en gaf eeen heerlijk ontspannende massage. Kees heeft een rijk keuzemenu. Inmiddels kom ik elke maand bij Kees. Nu ik zelf een opleiding tot holistisch masseur volg, en ervaring met andere masseurs heb gekregen, blijft Kees voor mij onbetwist nummer 1! Overigens heb ik ooit ook een stadwandeling o.l.v. Kees gemaakt (hij is tevens kunsthistoricus). Ook een aanrader! Els.

December 2011 - Ruim 7 jaar geniet ik circa zes wekelijks van de massage die Kees doet. Mijn voorkeur is en blijft de holistische massage. Het is een weldaad voor lichaam en geest. Kees is zeer vakkundig, neemt de tijd en behandelt je met alle respect. Mascha.

 


October 2014: "Namaste Kees, It was a wonderful meeting and learning from you. Bruce says it was also a pleasure watching you and seeing how your techniques and spirit make such a difference. I was in quite a lovely energy space when I left. I found myself smiling as I used to do years ago when I left yoga classes with my wonderful teacher who left for another life adventure when cancer overtook his body. We both very much look forward to the next time we meet again. Stay safe always,
Shanti,
Mireille and Bruce"


July 2016: "I really enjoyed my holistic massage from Kees. Complete relaxation and serenity." Kerry R.

 

 

 

Foto: Jeroen Leclercq, www.hollandfoto.com.


Voor prijzen kunt u mij even bellen of e-mailen.

Een cliënt die een nieuwe cliënt introduceert ontvangt zelf eenmalig E 10,- korting.

 

This is in Dutch. Click for an English version

 

Speciale keuzemogelijkheden, top van de markt.

 

Geef een Kadobon

 

 

 

 

Reactie, vragen? Praktijk voor Toegepaste Massagekunst, Kees Kaldenbach, kalden@xs4all.nl Haarlemmermeerstraat 83hs, 1058 JS Amsterdam (bij het Surinameplein, ringweg s106, tram 1 en 17). Zeven dagen per week geopend. tel 020 669 8119; mobiel 06 - 2868 9775.

Ik geef deze massage op verschillende adressen: op mijn huisadres (zie boven), of in Beautylinks, het multi-professionele beauty center, adres Leidsekade 101, vlak bij het Leidseplein, of naar wens in uw eigen huis of in uw hotelkamer.

Masseur Kees Kaldenbach werkt samen met vele andere masseurs, mannen en vrouwen. Hij werkt tevens in Amsterdam's beste en meest luxueuze hotels en schoonheidsinstituten.

Ik spreek Nederlands, Engels, Duits en ook wat Frans en Italiaans ; studeerde aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Lichaam & Ziel is de bedrijfsnaam waaronder ik werk; ik kan thuis ontvangen maar u ook bezoeken, en beschik over een grote massagetafel.

Lichaam & Ziel is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Amsterdam.