Energetische Massage

 

Een weg van kalme,

vederlichte, maar

electrisch hoog geladen

streling

met vingertoppen

 

 

Aanraking en 'electrische' energetische massage

op het lichaam van de ontvanger

in de stijl van Fu Jing Tao

 

October 2014: "Namaste Kees, It was a wonderful meeting and learning from you. Bruce says it was also a pleasure watching you and seeing how your techniques and spirit make such a difference. I was in quite a lovely energy space when I left. I found myself smiling as I used to do years ago when I left yoga classes with my wonderful teacher who left for another life adventure when cancer overtook his body. We both very much look forward to the next time we meet again. Stay safe always,
Shanti,
Mireille and Bruce"

 

Hieronder een kort voorbeeld van een Energetische / Carezza massage, januari 2013.

 

 

Foto: Jeroen Leclercq, www.hollandfoto.com.

Fu Jing Tao, De weg van de Kalme Streling...

Het doel van deze energetische massage is het ondergaan van een zorgzame, heerlijke aanraking, een vederlichte vingertop-aanraking die rustgevend is en kalmerend. Een aanraking die een lichte huivering van genot oproept. Een aanraking die werkt als een statige beweging van een zwaan die een vijver oversteekt, vrij bewegend maar zonder golfjes of sporen na te laten.

Fu Jing Tao, De weg van de Kalme Streling "...dat is een bepaalde zienswijze, een eerste schrede die, door het lichaam en via de energie, kan leiden tot de geest en tot Kennis. ".*

"Wees vrij, wees voor jezelf open en open voor degene die je masseert; laat je innerlijke stilte zingen en volg zonder angst je intuitie."*

*Jacques E. Deschamps, Le Massage énergétique, cours complet de Fu Jing Tao, Editions Trajectoire, Paris, 2004.

Lees verslagen door ontvangers.

Click for English version

Click for French version

 

 

 

 

Fu Jing Tao, De weg van de Kalme Streling, "...dat is een bepaalde zienswijze, een eerste schrede die, door het lichaam en via de energie, kan leiden tot de geest en tot Kennis. ".*

In Frankrijk heb ik in de zomer van 2004 het recente boek ontdekt en aangeschaft van Jacques E. Deschamps, Le Massage énergétique, cours complet de Fu Jing Tao. (Editions Trajectoire, Paris, 2004).

Het gaat om een massage over het hele lichaam, zonder gebruik van olie, die plaatsvindt terwijl de ontvanger op een futon op de grond ligt (als het warm is) of op een massagetafel ligt (in de winter). Het omvat een aantal gevarieerde technieken, die relatief zacht van aard zijn. Het is een strelende en omvattende aanraking. De uitwerking is die van het opwekken van zintuigelijke ervaringen die plaatsvinden in een liefdevolle aanwezigheid voor elkaar.

De zachte en doorgaande bewegingen over het gehele lichaam, langs de hele huid, kunnen een effect van eenwording, thuiskomen, geaccepteerd worden en heelmaking teweeg brengen.

De hele massage staat in het kader van het contact van de ene mens met de ander: het is een vorm van communicatie. Voor degene die de massage geeft is de techniek niet een doel op zich maar een hulpmiddel, om door middel van goede aanraking intuitief gehoor te geven aan diepgewortelde behoeften en reacties die leven in de ontvanger, en tegelijkertijd uiting te geven aan wat leeft in de masseur.

De energetische massage werkt op verschillende manieren in op de innerlijke motivatie en de houding van de gever en op het innerlijk van de masseur, die volop in het proces aanwezig is. Het gevolg is veelvormig: ontspanning, plezier, energie krijgen, emotionele bevrijding, vergroting van de zelfkennis, groei in relaties, en een spirituele opening.


Augustus 2010.

Vandaag heb ik voor het eerst van mijn leven ervaren... de eerste tranen die langzaam opwelden in mijn gesloten ogen, tranen van overvloed, goedheid, heelheid. In het verleden kende ik alleen tranen van pijn en verdriet. Dank je hartelijk voor deze prachtige ervaring van het openbloeien. Ik voelde me zo vol en oceanisch en veilig.

(Anna, in een massage in haar hotelkamer, samen met haar echtgenoot)

 


Schitterend. En heel leerzaam. Ik heb een heerlijke ochtend gehad.

Anthony, reed op een zondagochtend in december 2011 van Gent (B) naar Amsterdam (NL) om deze massage te ontvangen en om een les te krijgen en het toe te passen op een vrouwelijk naaktmodel.

 


December 2011. Ik ben Marion. Vandaag heb ik een Fu Jing Tao massage ontvangen van Kees Kaldenbach.

Ik wist niet precies wat het was, ik kreeg deze massage als
verjaardagscadeautje en heb ervaren dat dit een hele prettige vorm van
massage is. Persoonlijk houd ik van stevige massage, maar Fu Jing Tao is
juist heel speels en subtiel.
Er wordt lichte druk uitgeoefend, dit voelt heel sensationeel. Ook
tegengestelde kruislingse bewegingen over rug zijn heel prettig. Er wordt
niet gewerkt met massageolie en toch voelt het niet stroef. Warme, zachte
handen zijn wel van belang en deze waren ook voorhanden.
Bijzonder fijn was de 'pruimenbloesem', een zachte pluk draaibeweging, heel
ontspannend.
Er wordt ook 'gestempeld' met holle handen en iets meer kracht, het gaf me
een strand gevoel, lekker lui liggen en 'taartjes bakken'. Maar dat zal voor
iedereen anders zijn, ervaar het! Een echte aanrader.

 

 


November en December 2012. Het oprapen van bloesemblaadjes van de huid is goddelijk, ongeveer 12 punten op de schaal van 10.

Marly + 5 others.

 

 


 

Chinese Zen massage:

Boek Fu Jing Tao, Le massage energetique,
door Jacques Deschamps, 2004.
Handposities: pagina 143

1. Vingertop

2. Tijgerklauw

3. Pruimenboombloesem

4. Dubbele druk op handpalm of vingerdruk

5. Volle hand - kruiselings

6. Effleurage met : vingertop, hele hand, bovenzijde hand, bovenzijde onderarm

7. Glijden, bv langs hele arm met zachte greep, of met bovenzijde hand

8. Roterend glijden

9. Druk met 1 vinger, of muis van hand, of volle hand

10. Roterende druk, vanaf ruggegraat , voor energie inbreng of naar ruggegraat voor energie afvoer

11. Kneding met greep of met open hand

12. Bedekken van lichaam, volg het landschap

13. Stretching vanaf graat zijwaarts, of vanaf rugholte omlaag en omhoog. of trekkend aan een of meer armen of benen

14. Licht vel knijpen tussen duim, wijsvinger, op rug, schouder

15. Zacht plat op huid slaan en dan snel suctie cup bij optrekken

16. Hameren met zachte deel van vuist

17. Hameren met gestrekte vingers/ toppen - Pruimenboombloesem

18. Opheffen - van gestrekte hand tot aan vingertop, tenslotte een draad van energie optillen

 


 

De ervaring van de energetische massage kan plaatsvinden op twee manieren:

1) individuele massages die de ontvanger en masseur in staat stellen tot in de diepte te experimenteren met deze werkwijze, in een klimaat van respect en zekerheid.

2) massage in kleine groepen die enige ervaring hebben met massage en die met elkaar willen gaan ontdekken en experimenteren: samen op weg gaan naar een eerste bewustwording. Zij die meedoen kunnen daarna deelnemen in een vervolggroep en een verdiepingsgroep die een basis geven voor begrip van energetische massage die zij kunnen toepassen bij familieleden en vrienden.

 

Iemand in een massage aanraken, dat is dicht bij iemands lichaam zijn, in zijn of haar heelheid benaderen, om hem of haar in volheid te laten leven. Daardoor wordt de massage-therapie een waar groeiproces van kracht en gezondheid.

Kortom, de energetische massage reinigt het lichaam en de geest en kan een proces op gang zetten naar gezondheid - door de natuurlijke mechanismen van genezing te starten.

 

 

Ik spreek Nederlands, Engels, Duits en ook wat Frans en Italiaans ; studeerde aan de Vrije Universiteit Amsterdam en werd daar Drs.

Lichaam & Ziel is de bedrijfsnaam waaronder ik werk; ik kan thuis ontvangen maar u ook bezoeken, en beschik over een grote massagetafel.

Klik voor English

Geef een cadeaubon .

 

This is in Dutch. Click for an English version. Version Française.

 

Speciale keuzemogelijkheden

Verslagen door cliënten

Links

Geef een Kadobon


Links:

www.meditationfrance.com/stages/vinlor4a.htm in een Franse tekst van Dominique Vincent

Tantra massage.

Weisfelt: Hoe heb ik je lief. Over liefde en intimiteit.

Meer Links


 

Reactie, vragen?

Praktijk voor Toegepaste Massagekunst, Kees Kaldenbach, kalden@xs4all.nl Haarlemmermeerstraat 83 hs, 1058 JS Amsterdam (bij het Surinameplein, ringweg s106, tram 1 en 17), tel 020 669 8119; mobiel 06 - 2868 9775. Zeven dagen per week geopend.

Ik geef deze massage op verschillende adressen: op mijn huisadres (zie boven), of naar wens in uw eigen huis of in uw hotelkamer.

Masseur Kees Kaldenbach werkt samen met vele andere masseurs, vrouwen en mannen. Hij werkt tevens als masseur in Amsterdam's beste en meest luxueuze hotels en schoonheidsinstituten.

 

Klik hier voor lichaams-massage. Lichaam & Ziel is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Amsterdam nr. 3419 6612.

 

Voor prijzen kunt u mij even bellen of e-mailen.

Update May 2016.

Een cliënt die een nieuwe cliënt introduceert ontvangt zelf eenmalig E 10,- korting.

--- === --- news flash --- === --- 0 --- === --- news flash --- === ---

MASSAGE THERAPIE TEGEN DEPRESSIE

Bent u angstig, depressief of heeft u een te hoge bloeddruk? Een goede reden voor een massage! Psychologen aan de universiteit van Illinois in de Verenigde Staten hebben een groot aantal onderzoeken naar de effectiviteit van massagetherapie naast elkaar gelegd. Daaruit blijkt dat bezoeken aan de masseur depressie en angstklachten kunnen verminderen. Ook pijnklachten nemen af dankzij massagetherapie. Een enkel bezoekje aan de masseur is al heilzaam voor bloeddruk en hartslag.

Psychological Bulletin, januari 2004. Bron: SOL, Utrecht.

--- === --- news flash --- === --- 0 --- === --- news flash --- === ---

Een goede massage kan zeker wonderen doen voor ons gevoel van gelukkig zijn en zeker niet alleen omwille van de produktie van endorfines. De ontspanning van het lichaam veroorzaakt ook een meer ontspannen geest en de behandeling van accupunten zou diverse neurotransmitters direct beïnvloeden. Daarenboven zouden emotionele problemen worden opgeslaan in het lichaam en dit ondermeer in de aantallen en werkzaamheid van de receptoren voor endorfines en andere neurotransmitters. Massage zou in staat zijn door diepere inwerking op de weefsels de ontstane blokkades weg te nemen. Wetenschappers worden er steeds meer van overtuigd dat een fysische behandeling van trauma-patiënten de gewone therapeutische behandeling sterk kan ondersteunen. In een artikel gepubliceerd in Brain Research wordt gedemonstreert hoe accupunctuur pijnverlichtend werkt door het stimuleren van de productie van endorfines. (...)

"Hugs not drugs". Geregeld knuffelen en andere lichamelijkheid met je partner en je eventuele kinderen onderstreept niet alleen mentaal de verbondenheid, maar helpt ook in zeer sterke mate om de biochemische basis voor geluk te leggen.

Vele sporters kennen het fenomeen van "runners high", een gevoel dat variëert van gewoon plezierig tot euforisch en ontstaat na een sterke fysieke inspanning. Net als massage tot diep in het lichaam veranderingen in de neurotransmitters en hun receptoren kan teweegbrengen, veroorzaakt het sporten een sterke interne massage die tot ontspanning leidt. Tegelijk heeft sport uiteraard ook te maken met adrenaline, dopamine en andere neurotransmitters... "

Bron: www.bomi-1-gezondheid.com