aOnder leiding van een academisch geschoolde, communicatief goede tourgids leert u:

Kijken

Analyeren

Verbanden leggen

Begrijpen

Nog beter observeren.

 

 

Nieuw! Beter menu en vernieuwde web pagina: Klik hier.

 

 

Onderwerpen: Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Architectuur.

Academische tours door wetenschapper-lecturer, kunsthistoricus Drs. Kees Kaldenbach*

Complete Listing of tours

Door heel Nederland geeft Kees Kaldenbach privé-rondleidingen in musea en in historische binnensteden. Maar ook moderne stadsarchitectuur is heel goed te bezoeken, te begrijpen en te genieten onder zijn bezielende leiding.

RESPONS VAN VAKGENOOT. Jeroen, zelf een kunsthistoricus, hij kreeg van zijn vriendin als verjaardagkado mijn rondleiding tijdens de grote Rembrandt-Caravaggio tentoonstelling in het Van Gogh Museum. Hij was verbaasd en ook prettig verrast: "Gidsen die alleen feiten overbrengen zijn er genoeg. In boten in Amsterdam zijn ze inmiddels vervangen door bandjes. Voor iemand die veel feiten al kent, voegt Kees Kaldenbach precies die dingen toe die de tour tot een succes maken: een mening en passie. Samen met Kees over Rembrandt en Caravaggio discussieren, zijn specifieke invalshoek horen en daar dan uitgebreid over praten - terwijl hij je ook tussendoor nog beter leert kijken - is een genot. Wij hebben een heerlijke middag gehad." Jeroen. Lees meer client testimonials. Lees een biography.

Complete Listing of tours

Research presented in November 2014 about the Amsterdam art collector Mannheimer: he almost bought the best Vermeer: The Art of Painting (now in Vienna)

Complete Listing of tours

 

Als kunsthistoricus heb ik Amsterdam als thuisbasis. Ik kan u echter op afspraak ook naar wens ontmoeten op andere plaatsen in Nederland, of elders in Europa of zelfs in de USA. Mijn specialisatie strekt zich uit van Nederlandse schilderkunst uit de 17de eeuw en de 19de eeuw tot de internationale grootheden in de kunstgeschiedenis van A tot Z: van Altdorfer, Bernini en Caravaggio tot aan Zurbaran. Van vroege Italiaanse schilderkunst tot de Zuid-Duitse barok. Van Pierro della Francesca tot Dali. Van de stadjes Sansepolcro of Urbino tot Madrid, liefst met een uitstapje naar middeleeuws Toledo als extraatje. Have a car. Will travel. De stad Wenen is een van mijn favoriete steden. Maar ook Berlijn en Kopenhagen.

Samen exploreren we de aardigheid en de kraak en de smaak van die specifieke kunstenaar waar uw interesse naar uitgaat. Of de eigenheid en kleur, de hoogtepunten en dieptepunten van de gekozen stad en de lokale geschiedenis.

 

 

 

Ik ben als cultureel ambassadeur af en toe ook op tournee op grote cruise schepen en hou daar lezingen met powerpoint. Die lezingen geven een goed overzicht en een goede entree tot die stad - en die kan ik ook bij u thuis geven met een beamer of op een computer:

Internationaal Powerpoint Menu, als presentator voor deskundige reisvoorbereiding:

Powerpoint presentation of Amsterdam.
Powerpoint presentation of Athens.
Powerpoint presentation of Barcelona.
Powerpoint presentation of Berlin.
Powerpoint presentation of Copenhagen.
Powerpoint presentation of Cairo.
Powerpoint presentation of Florence.
Powerpoint presentation of Gauguin in France, Tahiti, Marquesas.
Powerpoint presentation of Istanbul.
Powerpoint presentation of Israel.
Powerpoint presentation of Naples.
Powerpoint presentation of Rome.
Powerpoint presentation of Split.
Powerpoint presentation of Stockholm.
Powerpoint presentation of St. Petersburg, Russia.
Powerpoint presentation of Tallinn.
Powerpoint presentation of Venice
Menu presentation of walks and museum visits in Towns in Holland.


Plus een groot menu over steden en thema's in Holland.

 

 

 


U kunt deze VIP tours ook organiseren voor uw zakenpartners. Wij zorgen voor een ervaring die de client goed zal doen en nog lang positief zal heugen.

Drs. Kees Kaldenbach is uw privé "scholar-lecturer on culture tours" *.

*Martha Gellhorn, Travels with Myself and another, p. 182.


Please contact me for time and fees of the tailor-made tour you are interested in.

Al deze tours zijn maatwerk. Typisch voor een klein groepje. Minimum 1 persoon, maximum ongeveer 10 personen, hoewel ik voor schoolklassen ook wel eens uitzonderingen maak naar 20-30 personen.


Complete Listing of tours

Foto by Dick Martin.


Aanbevelingen

 

Ik organiseer o.a. Rembrandt wandelingen in Amsterdam voor het Netherlands Bureau of Tourism, met kantoren in Londen en New York City. Tot hun cliënten die ze aan mij toevertrouwen behoren o.a. belangrijke journalisten.

De travel site www.luxurytraveler.com heeft een pagina besteed aan mijn tours en walks.

Lees meer client testimonials.


Mijn Digitaal Levenswerk staat op Internet... (een buitenstaander zou misschien spreken van een obsessive compulsive disorder, ik zelf hou het liever op enigzins prettig gestoord) : ongeveer 2000 pagina's op www.johannesvermeer.info en op www.xs4all.nl/~kalden

 

Contact informatie:

Drs. Kees Kaldenbach , kalden@xs4all.nl

Haarlemmermeerstraat 83 hs

1058 JS Amsterdam

Nederland

tel 020 - 669 8119

cell 06 - 2868 9775

 

 

Open zeven dagen per week.

Lid van VVV Iris bon (acceptant van de Iris kadobon) en lid van de de Kamer van Koophandel. Lid van de Gouden Eeuw Cirkel in Amsterdam.

Email Drs. Kees Kaldenbach.

This page forms part of the 2000+ item Vermeer web site at www.xs4all.nl/~kalden

Gelanceerd 7 okt , 2008. Updated 15 februari 2017.