Prive museum tour in Leiden

Prehistorie, Archelologie, Midden-Oosten Egypte, Romeinse gebieden.

 

Nieuw! Beter menu en vernieuwde web pagina: Klik hier.

 

 

"In the past you have guided me through Leiden (Leyden). My reason was that I was preparing myself to write columns for Leidse Stijl with subjects on the area of culture and art. That was an initiative of NRC and Intermediair newspapers. I thought your guided tour was fantastic. Robin van Doorn"

English version

Maak een wandeling in Leiden met gids

Het RijksMuseum voor Oudheden RMO herbergt nu van alles: een prachtig herontworpen bovenste verdieping van prehistorische Nederlandse objecten. Het vertelt het verhaal van het leven en het werk van onze voorvaderen en voormoeders. Op de andere verdiepingen van het RMO vinden we eerste klas collecties van de Egyptische voorwerpen, waaronder de ontroerende mummie van een klein kind. In de centrale binnenplaats is een complete Egyptische tempel opnieuw opgebouwd, geschonken door de regering van Egypte. Romeinse objecten vertellen het verhaal van het leven in een rijk dat zich uitstrekte in vele delen van de bekende wereld.

In dit RMO Archeologie en Oudheid Museum vindt u zulke uiteenlopende voorwerpen zoals stenen bijlen. Een opvallend Nederlands visnet uit de tijd van het begin van de farao's. De Egyptische collectie bevat de volledige grote tempel van Taffeh, geschonken door de staat van Egypte, en groot aantal mummies, waaronder dat van een baby en diverse grafgiften en voorwerpen. De Egyptische collectie kan misschien wel beschouwd als de vierde of vijfde belangrijkste collectie in de wereld (na Cairo, Metropolitan NYC, Louvre, Turijn, Brooklyn).

 

In een echte Egyptische tempel. Uw gids in rode jas. Deze centrale hal vereist geen aankoop van een ticket.

Honderden egyptische objecten.

Baby mummy. De staf van het museum heeft onlangs besloten dat het de moderne gevoeligheid niet betaamt en heeft weggenomen voor het publiek. Politiek correct.

Dit is de reden waarom we houden van de Egyptische kunst: we kunnen ons identificeren.

Dit is de enige Romeinse sarcofaag bekend met interieur snijwerk. Uit Simpelveld, Nederland.

 

Prehistorie in de lage landen.

 

 

And now for something entirely different: En nu iets heel anders: een zwaard opgevist in Jutphaas, gegoten in de bronstijd, alleen bedoeld voor rituele functies. Er zijn minder dan 10 vergelijkbare gevonden tot op heden.

 

 

 

 

Subjects: History, Art History and Architecture. Academic tour by scholar-lecturer, art historian Drs. Kees Kaldenbach*

 

Complete Listing of tourså

 

 

Complete Listing of tours

 

April 2011. Kaldenbach is recipient of the WikiDelft prize. Clipping from Haagsche Courant

 

 


A

Ik ben als kunsthistoricus gevestigd in Amsterdam. Ik kan je ontmoeten in deze stad, om er een tour-op-maat te geven in het historische centrum en ook voor bezoek aan plaatselijke musea.

We gaan samen op zoek naar het bijzondere karakter en de schoonheid van de stad - en ter plekke zijn er verhalen die daar voor het oprapen liggen.

Het is een combinatie van lering en vermaak. Zo wandelen we of fietsen we door de geschiedenis van stad en land, kunst, architectuur en cultuur. We zullen spreken over het verleden maar ook over de huidige issues op sociaal gebied. Zie reacties van klanten: testimonials.

Complete Lijst van tours.

 


Drs. Kees Kaldenbach is your private "scholar-lecturer on culture tours" *.

*Martha Gellhorn, Travels with Myself and another, p. 182.


Over Drs. Kees Kaldenbach:

Lees een biografie.

Drs. Kees Kaldenbach is meermalen opgetreden in documentaires voor tv en radio, o.a. bij BBC2 TV, NTV Japan, Deense TV en Radio Nederland Wereldomroep. In 2004 and 2005 adviseerde hij BBC teams. Kaldenbach heeft veel geschreven over Vermeer, over Vincent van Gogh en andere kunsthistorische onderwerpen. Drs. Kees Kaldenbach is voorzitter van de Circle of Academic Tour Guides of the Netherlands and Flanders (CATON)

 

Contact informatie:

Drs. Kees Kaldenbach , kalden@xs4all.nl

Haarlemmermeerstraat 83 hs

1058 JS Amsterdam

The Netherlands

telefoon: 020 - 669 8119

mobiel: 06 - 2868 9775

Lees testimonials.

Open zeven dagen per week.

Lid van VVV Iris bon (dus acceptant van de Iris kadobon); lid van de de Kamer van Koophandel, Amsterdam; Lid van de Gouden Eeuw Cirkel in Amsterdam.

Deze pagina vormt onderdeel van vele duizenden pagina's kunst en cultuur op www.xs4all.nl/~kalden

Updated 27 oktober 2011. Update 8 december 2016.