Een Privé Rondleiding in de sfeervolle hollandse mini-stadjes Edam - Monnickendam. Boeiend, academisch, historisch, met sprekende architectuur.

 

Onderwerpen: Geschiedenis, "Petite histoire", bouwkunst, religieuze geschiedenis. Toer door de "scholar-lecturer", kunsthistoricus Drs. Kees Kaldenbach*

English version.

Complete Listing of tours

Edam and Monnickendam, het doel van onze dagtocht, zijn gelegen in het vlakke polderlandschap van Noord-Holland. Melkproductie en kaasfabricage zijn er nog steeds belangrijk.

Laten we beginnen met Edam.

Vervoer:
a) Edam - Monnockendam is goed te bereiken met het openbaar bus vervoer, lijn 316 vanaf Amsterdam. Diverse andere opties staan open voor u:
b) Gebruik uw eigen auto en haal mij op in Amsterdam. c) U kunt een auto huren, mij oppikken in in Amsterdam en ik kan u adviseren over de beste route. c) Wij kunnen een professionele taxi bus huren voor ongeveer E 70 per uur voor ongeveer 3 tot 4 uur. Daarenboven betaalt u mij als specialistische gids. Dit is de duurdere optie.

 

 

EDAM

De stadswaag van Edam - een hal voor het wegen van kaas. Gratis open voor het publiek. Edam was vroeder rijk en industrieel (in scheepsbouw) is een goed bewaard stadje op ongeveer 15 km ten noorden van Amsterdam. Edam was en is nog steeds wereldberoemd in kaashandel. Het historische centrum is goed bewaard gebleven en er zijn leuke bruggetjes en wandelpaden. Eersteklas architectuur, in baksteen, van huizen en van gemeentelijke gebouwen.

Het stadhuis van Edam naast de vlakke stenen brug. Een teken van de grote lokale rijkdom en stedelijke trots.

Tijdens de wandeling toon ik atlas-bladen met daarop alle monumenten van historische betekenis.

 

Complete Listing of tours

 

MONNICKENDAM

Hierna: beeldmateriaal uit Monnickendam. Een grote kerk in het noorden en een haven in het zuiden.

Monnickendam lift ook ongeveer 15 KM ten noorden van Amsterdam. Het prachtige historische centrum de de sfeervolle haven trekt vele bezoekers. Architectuur op menselijke maat, in privehuizen en in feestelijke gemeentelijke gebouwen.

 

 

 

Terwijl we in de straten wandelen, bespreken we de geschiedenis en de historische monumenten.

Misschien kunnen met toestemming we ook nog even aan boord klimmen van een paar historische schepen die het IJsselmeer bevaren met toeristische groepen.

 

Deze wandeltour is rijk aan onderwerpen in architectuur.

Voor elk van de twee steden heeft Drs Kees Kaldenbach een research-ordner mee met kaartmateraal, architectuurtekeningen, verhalen, en analyses.

 

 

 

Al deze Monnickendam fotos Copyright Kees Kaldenbach, 2009.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verstilde straten met baksteen-architectuur. De toren met zijn befaamde carillon en het oudste uurwerk van Nederland.

Edam and Monnickendam liggen dicht bij elkaar en kunnen per auto bereikt worden. Mijn prive-auto biedt plaats aan 3 tot 4 volwassenen.

 

Ik ben als kunsthistoricus gevestigd in Amsterdam. Ik kan je ontmoeten in deze steden, om er een tour-op-maat te geven in het historische centrum en ook voor bezoek aan plaatselijke musea.

We gaan samen op zoek naar het bijzondere karakter en de schoonheid van de stad - en ter plekke zijn er verhalen die daar voor het oprapen liggen.

Het is een combinatie van lering en vermaak. Zo wandelen we of fietsen we door de geschiedenis van stad en land, kunst, architectuur en cultuur. We zullen spreken over het verleden maar ook over de huidige issues op sociaal gebied. Zie reacties van klanten: testimonials.

Complete Lijst van tours.

 


Drs. Kees Kaldenbach is your private "scholar-lecturer on culture tours" *.

*Martha Gellhorn, Travels with Myself and another, p. 182.


Over Drs. Kees Kaldenbach:

Lees een biografie.

Drs. Kees Kaldenbach is meermalen opgetreden in documentaires voor tv en radio, o.a. bij BBC2 TV, NTV Japan, Deense TV en Radio Nederland Wereldomroep. In 2004 and 2005 adviseerde hij BBC teams. Kaldenbach heeft veel geschreven over Vermeer, over Vincent van Gogh en andere kunsthistorische onderwerpen. Drs. Kees Kaldenbach is voorzitter van de Circle of Academic Tour Guides of the Netherlands and Flanders (CATON)

 

Contact informatie:

Drs. Kees Kaldenbach , kalden@xs4all.nl

Haarlemmermeerstraat 83 hs

1058 JS Amsterdam

The Netherlands

telefoon: 020 - 669 8119

mobiel: 06 - 2868 9775

Lees testimonials.

Open zeven dagen per week.

Lid van VVV Iris bon (dus acceptant van de Iris kadobon); lid van de de Kamer van Koophandel, Amsterdam; Lid van de Gouden Eeuw Cirkel in Amsterdam.

Deze pagina vormt onderdeel van vele duizenden pagina's kunst en cultuur op www.xs4all.nl/~kalden

8 juni 2012. Updated July 17, 2016.