Opera fans & klassieke muziek fans

muziek-tour in Amsterdam

 

Een tour met de bezoek aan de belangrijkste plekken uit de Amsterdamse Opera en Muziektheater scene, Koninklijk Concertgebouw Orkest. Historische tijden. Anekdotes. Laat muziek leven!

 

Bij de Rembrandtplein theaters, het Napoleon theater aan de Amstel, het imponerende Tuschinski Art Deco theater, het Bungehuis (door Bunge van de Wagner Vereeniging), de illegaal geplaatste bronzen beelden van Jordaanzangers (stile Napoletano) aan de Elandsgracht, de Dylan - het boutique hotel - voormalig theater. Het wereldberoemde Concertgebouw, het Carré theater, de jetset in het Amstelhotel... en nog veel meer.

Te voet, per fiets of per auto/taxi.

 


Rechts: Maria Callas verlaat het Amstel hotel in 1959 vergezeld door heer dresser en haar echtgenoot Giovanni Meneghini. Foto source: http://mariacallasphotogallerie.blogspot.nl/2010/11/blog-post_27.html

English text.

 

 

Concertgebouw, Museumplein, Oktober 2016.

 

 

Concertgebouw in 1888.

 

 

Concertgebouw, met 1974 vaste stoelen. Vlak na de opening werd de hellingshoek van de stoelen achter het orkest nog aangepast om een nog perfekter akoestiek te krijgen. De architectuur van de rechthoekige doos-in-doos houdt zelfs het geluid van vrachtautos en tramverkeer tegen.

 

Onder de Stopera, volgens de nieuwe gouden letters: Nationale Opera en Ballet. Ik kan zorgen voor een bezoek achter de schermen.

De Stopera met 1594 stoelen, een van de grootste operazalen ter wereld.

De Amsterdamse Opera geschiedenis.

 

Goed onderbouwd, met teksten van ooggetuigen, verteld op de juiste plekken in de stad. Verantwoord, onderhoudend, leuk, pakkend, een toer met Drs. Kees Kaldenbach*

Complete Lijst van tours

* Het Muziektheater (Muziektheater, Stopera) in Amsterdam, en de bouwgeschiedenis die zich voortsleepte vanaf 1955 en werd gerealiseerd in 1986 met de samensmelting van Stadhuis en Opera. Exterieur. Een kans op interieurbezoek.

* Het Rembrandtplein theaters, zijn hoogtijdagen en de donkere Tweede Wereldoorlog periode.

* Het theater uit de Napoleontische tijd aan de Amstel, vaak over het hoofd gezien.

* De oogverblindende Tuschinski bioscoop, in Art Deco, gebouwd om de werkende man een koninklijke filmpresentatie te bezorgen. We bespreken de gevel en zien de grote hal.

* Het magnifieke Bungehuis (gebouwd 1932-1934 in de Art Deco stijl door JC Bunge, de tycoon van de Wagner vereeniging ) voor de Universiteit van Amsterdam.

* De groep van bronzen Opera zanger sculpturen, aanvankelijk illegaal geplaatst door bewoners van de Jordaan en later geaccepteerd door de stad, van Jordaan cafe zangers (stile Napoletano) aan de Elandsgracht, Jordaan.

* Het Dylan hotel, voormalig de Amsterdamse Schouwburg , de scene van een grote brand in 1772 waarin super dure juwelen werden gesloten van een adellijke bezoekster die in paniek haar leven probeerde te redden.


* Het wereldberoemde Concertgebouw, met zijn perfecte akoestiek. "Deep throat" stukjes informatie over sterren - van medewerkers die incognito willen blijven. Alleen de buitenkant.

* Het Carre theater dat begon als een circus gebouw met Lippizaner paarden, met een lange geschiedenis van opera, toneel, voorstellingen, concerten. Exterieur.

* Jetset in het Amstelhotel ... we kijken naar de buitenkant en bezoeken de Grote zaal. Een luxe kopje thee of koffie als royale afsluiting?

 

en meer .

 

 

Dit is een diepgaande excursie van hoge kwaliteit, in een groot deel van het centrum van Amsterdam. Best gedaan te voet of efficiënter met de fiets, tram, taxi. Op verschillende locaties hoort u verhalen over opera evenementen - en citaten van mensen uit die tijd.

Deze tour wordt gegeven door kunsthistoricus Drs. Kees Kaldenbach, van Private Art Tours, Amsterdam. Kaldenbach heeft optredens gehad in internationale televisieproducties, met NPS, Nederlandse Nationale TV, BBC2. BBC3, Japanse TV, en werd geïnterviewd in de CNN studio's in Atlanta, Georgia.

 

Talen: Engels (English), Duits (Deutsch), Dutch (Nederlands)

 

Powerpoint presentation of Amsterdam.
Powerpoint presentation of Athens.
Powerpoint presentation of Barcelona.
Powerpoint presentation of Berlin.
Powerpoint presentation of Copenhagen.
Powerpoint presentation of Florence.
Powerpoint presentation of Helsinki.
Powerpoint presentation of Istanbul.
Powerpoint presentation of Naples.
Powerpoint presentation of Rome.
Powerpoint presentation of Split.
Powerpoint presentation of Stockholm.
Powerpoint presentation of St. Petersburg, Russia.
Powerpoint presentation of Venice
Menu presentation of walks and museum visits in Towns in Holland.

 

Ik ben als kunsthistoricus gevestigd in Amsterdam en ik kan je ontmoeten in deze stad, om er een tour-op-maat te geven in het historische centrum en ook voor bezoek aan plaatselijke musea.

We gaan samen op zoek naar het bijzondere karakter en de schoonheid van de stad - en ter plekke zijn er verhalen die daar voor het oprapen liggen.

Het is een combinatie van lering en vermaak. Zo wandelen we of fietsen we door de geschiedenis van stad en land, kunst, architectuur en cultuur. We zullen spreken over het verleden maar ook over de huidige issues op sociaal gebied. Zie reacties van klanten: testimonials.

Complete Lijst van tours.

 


Drs. Kees Kaldenbach is your private "scholar-lecturer on culture tours" *.

*Martha Gellhorn, Travels with Myself and another, p. 182.


Over Drs. Kees Kaldenbach:

Lees een biografie.

Drs. Kees Kaldenbach is meermalen opgetreden in documentaires voor tv en radio, o.a. bij BBC2 TV, NTV Japan, Deense TV en Radio Nederland Wereldomroep. In 2004 and 2005 adviseerde hij BBC teams. Kaldenbach heeft veel geschreven over Vermeer, over Vincent van Gogh en andere kunsthistorische onderwerpen. Drs. Kees Kaldenbach is voorzitter van de Circle of Academic Tour Guides of the Netherlands and Flanders (CATON)

 

Contact informatie:

Drs. Kees Kaldenbach , kalden@xs4all.nl

Haarlemmermeerstraat 83 hs

1058 JS Amsterdam

The Netherlands

telefoon: 020 - 669 8119

mobiel: 06 - 2868 9775

Lees testimonials.

Open zeven dagen per week.

Lid van VVV Iris bon (dus acceptant van de Iris kadobon); lid van de de Kamer van Koophandel, Amsterdam; Lid van de Gouden Eeuw Cirkel in Amsterdam.

Deze pagina vormt onderdeel van vele duizenden pagina's kunst en cultuur op www.xs4all.nl/~kalden

Updated 25 september 2012. Updated 24 okt. 2016.