Tours in heel Zuid-Afrika met reisleider / tourgids Rouston Gilfillan

Zuid-Afrika van zuid tot noord en oost tot west,

Swaziland

Lesotho

met alle grote wildparken inclusief Krugerpark, Marakele, Kgalagadi, Garden Route, Addo Elephant, Mapungubwe, Camdeboo, Augrabies Falls, etc.

en voor foto-safari-lodges in die wildparken

maar ook cultuur en maatschappij in Cape town en wijde omgeving

Johannesburg en wijde omgeving

 

Natuur, geschiedenis, cultuur. Ervaar hoe wit en zwart met elkaar leeft - of naast elkaar - of bang van elkaar.

Click for English.

 

Ik ben Rouston Gilfillan, een nationale gediplomeerde en geregistreerde reisleider en gids voor Zuid-Afrika met 15 jaar ervaring in het reisbedrijf in alle provincies sedert 2000. Ik ken heel leuke plekken in heel Zuid-Afrika, maar ook in Swaziland en Lesotho.

Waarom is het echt veel leuker met mij op stap te gaan dan met een boekje?

Ik voeg het element van langdurige ervaring toe: want ik heb de apartheidstijd uit de eerste hand meegemaakt, maar ook de overgang naar de democratie. Als gids en docent ben ik dus hartstochtelijk geinteresseerd in alles wat er in het nieuwe Zuid-Afrika gebeurt. Ik heb verder een academische opleiding in de Zuid-Afrikaanse, de Nederlandse, de Duitse en Engelse taal en letterkunde.

Verder hou ik enorm van de natuur en ik weet veel van landschap en planten, maar ik ben ook een "politiek dier" die een diepe kennis van de geschiedenis en de politiek voorop stelt. Dus heb ik interesse voor alle facetten van het Zuid-Afrika van toen en nu. Het land is ook nu nog sterk in beweging!

 

Verder ben ik aan de ene kant een perfectionist, maar ik ben daarentegen ook heel creatief en flexibel. Ik kan goed organiseren, en ben sympathiek (zeggen ze) en ik vind het fijn om iets extra's te doen voor reizigers. Interactie met bezoekers staat hoog op mijn lijstje. Verder ben ik zorgzaam, maar ik heb ook gevoel voor humor en ik kan goed dansen!

Mijn prive-auto is beschikbaar om rond te rijden. Als u zelf een auto huurt dan kan ik ook met u mee rijden. Links rijdend verkeer is een avontuur voor Nederlanders!

Een aantal mooie gastenkamers heb ik ook beschikbaar op de eerste verdieping van mijn villa. Met of zonder ontbijt. Met een leuk koel zwembadje in mijn mooie, veilig afgesloten tuin!

Op afspraak is afhalen van Kaapstad airport en terugbrengen ook mogelijk. Ik woon midden in de wijnstreek, in Stellenbosch.

 

Recent commentaar van reizigers:

"Rouston was geweldig! (Hij) was zeer deskundig, biedt veel meer dan gevraagd, gevoel voor humor en de rust zelf".
"Je kon hem alles vragen, niets was te veel!"
"De reisleider had onderweg veel informatie gegeven en toch op een leuke manier verteld, geen vraag was te veel en betrokkenheid in geval van ziekte was groot".
"De gids was vriendelijk,wist leuke verhalen te vertellen onderweg, rustig en regelde alles prima."
"Over Rouston niets dan lof, hij heeft ons veel verteld over zijn land en de geschiedenis. Veel uitleg over flora en fauna."

Aanbevolen door Kees Kaldenbach, gids van Amsterdamen andere steden in Nederland (020 6698119, of 06 2868 9775)

Tevens aanbevolen door mevr Joy Smit, adviseur en trainer van professionele gediplomeerde reisgidsen in Zuid-Afrika (+27 (0) 769370343).

En een andere Zuid-Afrikaanse klant zegt: "''n Ware heer, die meneer. Veeltalig en goed ingelig, is hy net die regte persoon om as reisgids vir toeriste in Suid-Afrika op te tree. Wat hom nog meer geskik maak , vermoed ek, is dat hy kultuurmens is: hy sal nie uit sy diepte wees tussen mense wat regtig iets wil weet van ons gemeenskap nie. Enigeen kan vertel hoe gevaarlik is 'n luiperd, maar nie almal weet iets van ons digkuns en volksliedere nie. Toets hom gerus, Rouston weet baie". (Dr Pieter Haasbroek).


MENU:

Introductie en Tours

Contact

Fotos


Online 6 februari 2014. . Laatste update: 23 april 2014