Verslag van de knuffelparty,

een feest bij Steven thuis!

 

Lees hier hoe de veilige, paradijselijke knuffelbijeenkomst bij Steven thuis heeft ingewerkt op de deelnemers... in de zomer van 2006.

Wat is die knuffelparty?

 

 

Steven: Ik had Kees gevraagd om een knuffelavond te begeleiden ter gelegenheid van mijn verjaardag, voor mezelf en mijn vrienden. Hij zei: 'prima, maar er moeten niet teveel mannen komen'. De kans daarop leek mij klein, dus nodigde ik al mijn vrienden uit voor de knuffelavond, maar ook voor een spelletjesavond en voor een optreden van De Dijk... En ik schreef erbij dat ze alleen moesten komen als ze er echt zin in hadden. Uiteindelijk kwamen er 8 vriendinnen van mij, dus behalve ik geen enkele man! Kees nam zelf nog een vriend mee zodat de verhouding nog een beetje rechtgetrokken werd. Het was een hele fijne avond, stapje voor stapje leerden we op een respectvolle manier met elkaar te verbinden. Uiteindelijk waren we »»n grote kluwen knuffelende puppy's, heerlijk hoor! Dankjewel Kees!!!

 

Trix: Mijn eerste indruk is: veilig, precies waar ik zin in had, weer wat durven genieten en trouw zijn aan mijn gevoel. De rest heeft bij mij nog bezinktijd nodig. Ik kan door het HSP (Hoog Sensitief Persoon) zijn zo overweldigd worden door uitingen van anderen... Ik voel nog lekker na en volgens de mensen die ik vanavond in de trein en kroeg! nog sprak straalde ik helemaal. Een conducteur die langsliep vroeg zich af wat ik toch zo grappig vond. Ik zei: "een herontmoeting" (met mezelf dacht ik stiekum). Bedankt jullie allemaal. Ik zal me verder laten inspireren n.a.v. deze avond.

 

Marie: Algemeen: fijne avond! Veel openheid en ook spontane sfeer. Voor mij: ik moest veel drempels over om dingen te kunnen toelaten en te bedenken of te voelen wat goed voor mij is. Dit item heeft op dit moment veel impact in mijn leven. Ik vond het moeilijk om›een keer 'proefkonijn' ›te zijn [voor een uitleg van een aanraking door Kees], stond daarna een beetje in de kou, Kees was daarbij te snel met zijn aandacht bij de groep. Het laatste deel van de avond (knuffelboom en daarna op de matrassen) mocht voor mij wel wat korter, maar zal weer met mijn drempels te maken hebben! Ik dank Kees, Micha en natuurlijk Steven voor deze intens liefdevolle avond!

 

Anneke: Ik vond het een fijne avond. Kees heeft het heel goed begeleid. Zijn afstemming op de energie, die rondgaat in de groep was uiterst gevoelig afgestemd. De oefeningen /ervaringen waren fijn. Wat ik minder vond was de openingstrack: zo kei en keihard, dat ik watjes in mijn oren moest doen. Ik kan beslist niet tegen zulke harde muziek in zo'n kleine ruimte. Wat ik ook miste, was wat meer dansen. Het waren alleen bewustwordings- en wensoefeningen. Er ging heel veel energie rond en voor mij was dat teveel. Dat lag echter voor een deel aan mij, dat ik niet zoveel kon verwerken. Het waren ook zulke verschillende energieőn en het tempo om dat ook allemaal te verteren was wat aan de hoge kant. Misschien was het beter geweest om tussen elke oefening een dans te doen om geaard te blijven. Ok», dat is het geloof ik wel. Het prettige gevoel overheerst; dat andere zijn kanttekeningen.

 

 

Op aanvraag!

Docent Kees Kaldenbach organiseert op aanvraag van een gastheer of gastvrouw knuffelparty's voor een bestaande vriendenkring. Misschien heb je een mijlpaal te vieren? Ga voor een avond van kwaliteit van aanraking. Ga voor heerlijkheid! Zweef weg op een hemelse trip van zelf aangemaakte endorfine!

Ga naar de uitleg van de knuffelparty.

 

 

 

 

 

Spelregels

1. Kom op tijd en zorg dat je goed verzorgd bent.

2. De kleding blijft de gehele knuffelavond aan.

3. Vraag altijd toestemming om iemand aan te raken of te knuffelen.

4. Denk na of je het aankunt dat iemand ŽneeŪ tegen je zegt.

5. Als je ŽjaŪ bedoelt, zeg dan ŽjaŪ.

6. Als je ŽneeŪ bedoelt, zeg dan ŽneeŪ.

7. Als je ŽmisschienŪ bedoelt, zeg dan ŽneeŪ.

8. Communiceer! Je kunt altijd aangeven om later van gedachten te veranderen. Van een ŽjaŪ naar een ŽneeŪ. of Van een ŽneeŪ naar een ŽjaŪ.

9. Als je een relatie hebt, maak dan voordat je aan een knuffelparty gaat deelnemen goede afspraken met elkaar. Wijk hier ook niet van af tijdens de knuffelparty.

10. Ga naar de leiding als er problemen zijn.

11. Bedank elkaar even netjes na afloop van een knuffel.

12. Respecteer iedereen, ook na afloop.

 

Reacties:

Micha: žAllereerst mijn compliment voor de ijzersterke en liefdevolle tekst van de web site. En voor jullie Nederlandse versie van Knuffelparty. Ik krijg nog tranen in mijn ogen als ik aan eergisteren denk. Hier wordt de wereld echt beter van. En wij vrolijk. Voor mij: thuiskomen in alle opzichten!Ó

Kees: Een van mijn vriendinnen zei onlangs dat ik soms de grenzen opzoek, en dat klopt. Het is wellicht dat heel even willen oprekken van grenzen met 10% en dan kijken wat het van binnen met je doet. Het is natuurlijk wel van belang dat de energie waarmee dat gebeurt een krachtige, positieve, liefhebbende, warme energie is.

Wat is die knuffelparty?

 

Kees zegt: Ik help je bij het organiseren van een knuffelparty in je eigen kring. De knuffelparty vindt dus alleen plaats in jouw vriendenkring, op een door jou bepaalde tijd en plaats. Kosten van mijn begeleiding als docent? Bel of email mij even om de prijzen door te spreken. De prijs is afhankelijk van tijdsduur en reisafstand.

Zeven dagen per week geopend. Ik spreek Nederlands, Engels, Duits en ook wat Frans en Italiaans ; studeerde aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Lichaam & Ziel is de bedrijfsnaam waaronder ik werk; ik kan thuis ontvangen maar u ook bezoeken, en beschik over een grote massagetafel.

 

 

 

This is in Dutch. Click for an English or French version.

 

Speciale keuzemogelijkheden

Ga naar de vierhanden massage.

Verslagen van massage door cliënten

 Zie ook Akademie voor Massage en Beweging www.akademie.nl

Knuffelparty

 

Update 22 feb. 2013

 


Reactie, vragen? Kees Kaldenbach, kalden@xs4all.nl Haarlemmermeerstraat 83 hs, 1058 JS Amsterdam (bij het Surinameplein, ringweg s106, tram 1 en 17). Zeven dagen per week geopend. Tel 020 669 8119; mobiel 06 - 2868 9775.

Ik geef massages op verschillende adressen: op mijn huisadres (zie boven), of in Beautylinks, het multi-professionele beauty center, adres Leidsekade 101, vlak bij het Leidseplein, of naar wens in uw eigen huis of in uw hotelkamer.

Masseur Kees Kaldenbach is masseur in Amsterdam's beste en meest luxueuze hotels en schoonheidsinstituten.

 

Lichaam & Ziel is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Amsterdam nr. 3419 6612.

Zie ook Akademie voor Massage en Beweging www.akademie.nl