Uitzicht in 2003, vanaf de Maria van Jesse-kerk op de plek van het Vermeerhuis

Foto genomen naar het noorden, vanuit een hoog raam in de Maria van Jesse kerk, gedurende restauratie, juni 2003. In verband met de restauratie werd het glas in lood vervangen door helder glas. Foto copyright © Kees Kaldenbach, 2003.

 

Linksboven ziet u de Oude Kerk. Rechtsonder is de metalen nok van een deel van de 19de eeuwse Maria van Jessekerk. Dit bouwdeel staat precies op de plaats van het Vermeerhuis. Onmiddelijk links daarvan ziet u het Marktplein. Buiten beeld aan de linkerkant het Stadhuis en rechts de Nieuwe Kerk. Het voormalige huis Mechelen is nu een open plek. De foto kon worden genomen vanaf een hoge stellage in de kerk.

Foto onder: Luchtfoto van Markt met omgeving, Delft, gefotografeerd in 1923 gedurende de late namiddag op een heldere winderdag. Het jaargetijden en tijdstip kan worden afgeleid van de bomen en de schaduwen. De camera is naar het zuiden gericht.

Foto uit de collectie van de auteur, ook afgedrukt in de tentoonstellingscatalogus Vermeer & the Delft School. Copyright KLM Aerocarto, Arnhem.


 


This page forms part of a large encyclopedic site on Delft. Research by Drs. Kees Kaldenbach (email). A full presentation is on view at johannesvermeer.info.

Launched 16 February 2005; Last update March 1, 2017.