Tantra Massage /

 

Tantrische massages

 

in vele soorten en kleuren

 

in Amsterdam

 

 

 

This is in Dutch. Click for an English version. Version Française.

 

Menu van speciale keuzemogelijkheden

Verslagen van de tantra massages

Verslagen van andere massages door cliënten

kalden@xs4all.nl

Tantra overzicht site, extern

Links naar externe sites

 

Fotos: Jeroen Leclercq, www.hollandfoto.com.

 

 

Nieuw in November 2012: Volledige tekst van een baanbrekend "reuze spannend" artikel van 11.000 woorden over MASSAGE & SEKSUALITEIT, gepubliceerd op 3 november 2012 in het jaarboek voor seksuologie over het internationaal controversiële onderwerp Massage & seksualiteit. NL en ENG tekst. Boektitel: "Human Sexuality and Intimate Relationships from an Integral, Transpersonal and Somatic (Sexological) Perspective". Edited by Dr Tara Long.

 

De massage die ik in mijn praktijk realiseer, is onder andere geinspireerd op tantra. Tantra is een oude Indiase wijsheidsleer met een praktisch karakter. Tantra ondersteunt een zeer positieve kijk op het lichaam. Tantra integreert lichaam en ziel - en is gericht op de samenbinding van lichaam en geest, of om het anders te zeggen: verbindt de energiestromen van de geest (het denken in het hoofd), van het hart (het voelen van verbinding tussen mensen) en van de heup (het voelen van seksuele aantrekkings-energie in het bekkengebied).

Lees verslagen van tantra massages.

 

In mijn opvatting leert Tantra ons, dat de hele mens open kan staan voor alles wat in het hier en nu gebeurt. Dat de mens op weg is naar vrijheid en groei. Alles wat je in het nu voelt en ervaart is goed. Alles mag er zijn, de positieve maar ook negatieve gevoelens. Verwelkom die gevoelens. Je bent goed zoals je bent. Doe open die deur, open voor alles wat zich aandient. Voel dat je hart ergens naar uit gaat. Voel ook de tegenstand als die zich aandient.

"Alle laagjes komen aan bod.
Diepste pijn en extatische vreugde.
I like that."
Jeannette.

Je leert tijdens dit leven om het gewone stoffige leven af te schudden en echt in levenslust, in volheid te zijn, zoals in een dans - om als het even kan te stralen, om met volle teugen te genieten. Om op top-momenten het leven te vieren en zo het leven als geschenk te aanvaarden en in volheid te verwerkelijken. Vrij om rond te kijken en te leren, gevoelig te worden. Om mannelijke en vrouwelijke kanten te herkennen en te accepeteren in jezelf.

Vrij om de eigen lichamelijkheid te vieren en die lichamelijkheid te zien als ons goddelijk lichaam en als een poort naar spiritualiteit. Vrij om jezelf en anderen tegen te komen. Vrij om te ontdekken wat in je donkerste hoeken verborgen is, dat mysterie te onderkennen, niet bang te zijn om daarvan kennis te nemen en eventueel voorjaarsopruiming te houden. Op zoek gaan naar de god en godin in ons.


Augustus 2010.

Vandaag heb ik voor het eerst van mijn leven ervaren... de eerste tranen die langzaam opwelden in mijn gesloten ogen, tranen van overvloed, goedheid, heelheid. In het verleden kende ik alleen tranen van pijn en verdriet. Dank je hartelijk voor deze prachtige ervaring van het openbloeien. Ik voelde me zo vol en oceanisch en veilig.

(Anna, in een massage in haar hotelkamer, samen met haar echtgenoot)

 

 

Hieronder een kort voorbeeld van een Tantra massage, Februari, 2013.

 

 


November, 2011. A male+female couple from London, aged mid 30s came to our massage center for two hours of pure bliss, simultaneously on 2 tables in the same room. This is what Maxime wrote some weeks afterwards.

"My husband and I decided to try a tantric massage with Kees and Natasja - actually we were quite nervous, having only ever experienced sports or relaxation massages in the past.

We were immediately put at ease by Kees - who welcomed us into his home and talked to us about our experience with massage to date and how the massage would proceed. Kees has an easy persona, is knowledgable and passionate about massage and balanced by being respectful and professional at all times. We felt comfortable and relaxed and knew that the experience was ours to fully enjoy. We had a great time during the massage. Afterwards my husband and I had much to talk about the experience. I would happily recommend Kees to anyone considering a more sensual massage."

 


Tantra onderscheidt de mannelijke en de vrouwelijke energie en spiritualiteit die in een bepaalde balans in elke man en elke vrouw huist, in elk van ons in verschillende mate.

De pure mannelijke energie is in veel gevallen vrijheidslievend, veroverend en beschermend van aard, met als hoogste opdracht voor de man om een krijgerspad te bewandelen en een krachtige "spiritual warrior" te worden. In de oer-vorm: Hij die de speer eert en vasthoudt.

De pure vrouwelijke energie kan meer ontvangend en beschouwend zijn, koesterend en voortbrengend, met als hoogste opdracht om intuitie, wijsheid en schoonheid door middel van zachtheid door te geven, in de gouden fakkel van het menselijk leven. In de oer-vorm: Zij die haar bloemkelk vereert en vasthoudt.

Tantra massage is een zoektocht van de man en vrouw op weg naar realisatie, levenslust en vrijheid.

In tantra kan de man de rol spelen van dienaar, lustslaaf, nederige hulp. De vrouw kan de rol spelen van de verheven prinses en godin. Haar te mogen dienen is een feest en een eer.

 

De zeer begaafde Britse legercapitein Sir Richard Francis Burton bestudeerde Tantra in India in de jaren 1840. In Tantra gaat het niet om focus op schaamte of weerzin, niet om voorkeuren te hebben, niet om mensen te verdelen in kaste, ceremoniële reinheid of onreinheid, maar vrij om van alle genoegens van de zintuigen te genieten. (Biografie door Edward Rice, NYC, 1990, pagina 82).

Dus:

Niet schaamte - maar de totale acceptatie.

Geen weerzin - maar totale omhelzing.

Geen voorkeuren uitspreken, of oordeel koesteren - maar neutraal gebalanceerd zijn

Geen kaste te zien - maar een mens.

Hoe werkt die massage? Ik ervaar dat aanraking een groot geschenk is tussen mensen.

Massage werkt door de rustige, helende kracht van de aanraking. De aanraking vormt het meest direkte contact zonder woorden van de ene mens met de andere - en werkt dóór op het welbevinden, niet alleen van de huid, maar van héél de mens. Massage geeft daardoor een bijzondere, wonderlijke, helende kracht.

Er zijn twee richtingen: Blauwe tantra (lief, voorzichtig, gekleed, zacht) en Rode tantra (meer gericht op het verhogen van het genot van het hele lichaam inclusief de geslachtsdelen).

De ontvanger en de gever van massage zijn niet met een klein deel van het lichaam bezig - een been of een arm of rug - maar brengen in het contact de totaliteit mee. Dat geheel omvat alle gevoelens en ervaringen van lichaam en ziel uit het heden en verleden. Tijdens massage ontmoeten degene die massage geeft en degene die massage ontvangt elkaar aan de grenzen van de eigen huid - het meest gevoelige en meest omvangrijke orgaan dat de mens heeft - en dus aan de grenzen van het lichamelijke zijn. De massage-sessie vormt op zijn best een plateau van kwaliteit in een drukke wereld. Massage is quality time.

 

Rust en vertrouwen

Massage geven en massage ontvangen geschiedt in kalmte en in concentratie op basis van rust en vertrouwen. De massage die ik zelf geef heet 'holistisch' of 'intuitief', wordt uitgevoerd met twee volle handen op de partner, en is gericht op ontspanning en op het teweeg brengen bij de ontvanger van een gevoel (en als het mee zit een innerlijke golf, een flow) van kalmte en welbehagen. Genieten mag. De geest mag ook mee vliegen. Mijn motivatie is het genieten van het geven en het genieten van het ontvangen. Discreet. Discretie verzekerd.

 

 

Opbouw van de sessie

Aan het begin van de sessie is je lichaam

a) ofwel bedekt met een laken van eersteklas Frans linnen. Ik open met een pulsing van vijf minuten van het geheel bedekte lichaam.

b) of naakt, en je ontvangt technieken uit de Weg van de Kalme Streling. Waarna ik het lichaam (voor de warmte) deels weer toedek.

Indien we met een laken werken, dan vouw ik het laken steeds deels open zodat ik een deel van de huid kan bereiken. Ik heb geleerd deze lichaamsdelen te masseren: bij een stoelmassage het hoofd en de schouders ; en bij de massage op tafel de volgende delen: bovenzijde hoofd, gezicht ; nek en schouders ; rug en zijde; armen en handen ; bovenzijde borststreek, ribben, buik, billen, heupgebied, benen, en natuurlijk de voeten.

Als een man een erectie krijgt, dan ervaar ik dit niet als een probleem, maar het idee is hier niet naar een orgasme te werken. Mannelijke seksuele energie dient in deze sessie niet naar buiten gericht te worden, maar in Tantra wordt het juist naar binnen gericht, naar boven via de lijn van de ruggegraat.

Ik doe ook stretchings en pulsing. Met armen, handen; benen en voeten kan bovendien een zachte dans worden uitgevoerd waarbij de ontvanger de beweging geheel toelaat en losjes toestaat.

Per sessie van ruim een uur dient uit bovenstaande lijst van lichaamsdelen een kleine keuze uit te worden gemaakt, afgestemd op de situatie en wensen van gever en ontvanger. Voor de aanvang van de sessie stel ik prijs op een gesprek en daarna op een kwartiertje spieren losmaken en 'gronden'

Bijna aan het einde van de sessie is het lichaam in delen zorgzaam aangeraakt; het hervinden van de ervaring van de eenheid van het lichaam geschiedt door het herhaalde, vederlichte spoor van het energetisch afstrijken.

Ik wil gaarne uitwisselen maar kan ook alleen massage geven. Een lichamelijke handicap van de cliënt is geen bezwaar. Ik kan en wil echter geen medische gevallen behandelen, want ik ben niet opgeleid als fysiotherapeut.

Ik spreek Nederlands, Engels, Duits en ook wat Frans en Italiaans ; studeerde aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Het geheel neemt anderhalf uur of een kleine twee uur in beslag. Ik kan ontvangen maar ook bezoeken, en beschik over een grote massagetafel met alle toebehoren. Lichaam & Ziel is de bedrijfsnaam waaronder ik werk.

Lees verslagen van een tantra massage.

 

Citaten uit Leonard Cohen, Beautiful Losers, met een raakvlak naar tantra:

"May I Die A Little At The Uncovering Of Unfamiliar Breasts? May I Raise The Path Of Goosepimples With My Tongue?" (page 95)

"May I Unfasten My Loneliness And Collide Once Again With A Beautiful Greedy Body? May I Fall Asleep After A Soft Happy Kiss? (page 96)

"You lost yourself in particulars. All parts of the body are erotogenic, or at least have the possibility of so becoming..." Leonard Cohen, Beautiful Losers, New Canadian Library, 1966, page 29. Required reading (yes this author is also a poet and a famous musician).

 

Voor prijzen kunt u mij even bellen of e-mailen.

Een cliënt die een nieuwe cliënt introduceert ontvangt zelf eenmalig E 10,- korting.

 

Speciale keuzemogelijkheden

Verslagen door cliënten

Lees verslagen van een tantra massage.

Geef een Kadobon

kalden@xs4all.nl

Externe links:

Tantra Colleagas in Keulen / Koeln/ Cologne: AnandaWave. Boeken over Yoni and Lingam massage gepubliceerd in het Duits, Nederlands, Engels. 2012. Cool!

Nederlandse titel: Michaela Riedl + Juergen Becker, Ontdek de geheimen van de mannelijke seksualiteit. Lingam massages. Uitg Driehoek 2012.

Tantra in Zweden met Charlotte Norrell.

Tantra workshops van Zijn.org

Tantra.massage.nl

Tantrika links

Weisfelt: Hoe heb ik je lief. Over liefde en intimiteit.

Cool background Philosophy inspired by Wilhelm Reich

A quotation from the book by Priscilla Kapel: 'The Body Says Yes : Muscle Testing Tunes into your Body's Needs' 1981:

"The human body has been cherished since time immemorial as an instrument of pleasure and an object of aesthetic delight. Our body is our most intimate posession. As the carrier of our consciousness, it represents the only tangible evidence we have of our existence. Through our feelings about it, and our use of it, we define and express our personal identity. We feed it, train it, worry about it, suffer over it, adorn it with clothes, decorate it with ornaments, revel in its sensations, and marvel at its intricacy and beauty." (...)

 

Ook een optreden in Man bijt Hond, januari 2011.

 

 

Reactie, vragen?

Praktijk voor Toegepaste Massagekunst, Kees Kaldenbach, kalden@xs4all.nl Haarlemmermeerstraat 83hs, 1058 JS Amsterdam (bij het Surinameplein, ringweg s106, tram 1 en 17), tel 020 669 8119; mobiel 06 - 2868 9775. Zeven dagen per week geopend.

Ik geef deze massage op verschillende adressen: op mijn huisadres (zie boven), of naar wens in uw eigen huis of in uw hotelkamer.

Masseur Kees Kaldenbach werkt samen met vele andere masseurs, mannen en vrouwen. Hij werkt tevens in Amsterdam's beste en meest luxueuze hotels en schoonheidsinstituten.

Klik hier voor lichaams-massage. Lichaam & Ziel is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Amsterdam.

Lees verslagen van een tantra massage.

Update Mei 2016.