Spirituele Massage in Amsterdam

Ervaar een zachte extase

door onderdompeling in lichaamsmassage...

This is in Dutch. Click for an English version.

Speciale keuzemogelijkheden

Verslagen door cliënten

Links

Geef een Kadobon

 

 

 

Spiritualiteit.

Spiritualiteit: de gewaarwording
van een subtiele Aanspraak
die ieder van ons beweegt
tot omvorming in Liefde.

Bron: Tijdschrift Onze Taal, dec 2010, p 340.

 

Fotos: Jeroen Leclercq, www.hollandfoto.com.

 

Spiritualiteit en Massage

Spiritualiteit heeft wellicht te maken met het overstijgen van het lichamelijke en stoffelijke, op zoek naar meer... met het innerlijk besef dat er inderdaad iets meer is. Misschien legt spiritualiteit een verbinding tussen de kleine, sterfelijke mens en iets hogers en diepers en mooiers. Of het legt een diep contact tussen twee mensen waarbij de een de ander echt ziet in diens volheid van menszijn.

Verbondenheid met Omhoog: de scheppingskracht van moeder Natuur

Verbondenheid met opzij : alles wat leeft: medemensen, mededieren, medeschepselen

Verbondenheid met de Aarde: die ons draagt en voedt.

Ik denk dat een aanraking met een grondtoon van spiritualiteit echt bestaat. Als masseur ervaar ik soms de vrijheid het mechanische, de massagetechniek los te laten en dan te komen tot een aanraking waarin een diep, warm intens contact plaatsvindt, iets dat te vergelijken is met een waterval van energie. Dat verschijnsel kan ervaren worden door degene die massage geeft en door degene die de massage ontvangt. Beiden spreken dan van 'energiën' die wordt uitgewisseld. Die ervaringen zijn bijna tastbaar en leven als een kostbaar geschenk voor degenen die ze hebben mogen meemaken. Dat contact heeft een helende uitwerking op beide mensen.

In een uitzonderlijk geval kan de aanraking zo goed, diep en groot zijn dat het besef van twee aparte personen verdampt en dat er een versmelting plaatsvindt. Ook kan het in een uitzonderlijk diepe sessie voorkomen dat de masseur en de ontvanger beide spreken van een 'transport' naar een andere dimensie, en elkaar mogen zien in als mens, in verheven staat.

Soms maakt dat een emotie los, een besef dat dat de staat van ware ekstase is waar de mens toe is voorbestemd, een ekstase die zich zo zelden manifesteert en die zo heftig welkom is. De verheven ekstase, die het geboorterecht vormt van elk levend, ademend mens. Dat is misschien de staat van ultiem genot dat wij ons herinneren uit een paradijselijke tijd, ooit, ver weg.

Al dat soort heerlijkheid komt echter niet elke keer voor. Zijn niet gegarandeerd. Komen als een geschenk uit de hemel dwarrelen.

Ik ervaar vaak dat aanraking een groot geschenk is tussen mensen. Massage werkt door de rustige, helende kracht van de aanraking. De aanraking vormt het meest direkte contact zonder woorden van de ene mens met de andere - en werkt dóór op het welbevinden, niet alleen van de huid, maar van héél de mens. Massage geeft daardoor een bijzondere, wonderlijke, helende kracht.

De ontvanger en de gever van massage zijn niet met een klein deel van het lichaam bezig - een been of een arm of rug - maar brengen in het contact de totaliteit mee. Dat geheel omvat alle gevoelens en ervaringen van lichaam en ziel uit het heden en verleden. Tijdens massage ontmoeten degene die massage geeft en degene die massage ontvangt elkaar aan de grenzen van de eigen huid - het meest gevoelige en meest omvangrijke orgaan dat de mens heeft - en dus aan de grenzen van het lichamelijke zijn. De massage-sessie vormt op zijn best een paradijselijk plateau van kwaliteit in een drukke wereld. Massage is quality time.

 

Chi-kracht

De Grote Godin in het Universum heeft me misschien uitgekozen als een geleider van een waterval van Chi, de levensenergie. Dat vloeit van buiten in mij en dan via mijn hartchakra naar mijn handen die heftig stralen. Altijd warm.

Talloze mensen met wie ik heb gewerkt, en die de gave hebben pure energie te zien, hebben los van elkaar tegen mij gezegd dat er iets bijzonders aan de hand is. Voor mijzelf gesproken: Ik heb het niet zelf gecreëerd. Ik heb er zelfs niet om gevraagd. Het is puur een kadootje van boven en ik ben er nog steeds niet uit wat de echte aard en bron is van die kracht, maar ik weer wel zeker dat het er is, en dat die energie uitbundig stroomt, in een brede waterval van Goedheid en Levenskracht.

Ik mocht de laatste jaren in mijn lichaamswerk mensen helpen op een fundamentele wijze. Met een klein beetje hulp van mijn kant hebben die mensen een sleutel in zichzelf omgedraaid. Na afloop, in reeksen van emails, hebben ze mij steeeds opnieuw gemeld dat ze herschapen zijn in een nieuwe identiteit, en in kracht. Die mensen noemen me daarom een tovenaar.

 

Berührt, gestreichelt und massiert werden,
das ist Nahrung für das Kind.
Nahrung, die genauso wichtig ist,
wie Mineralien, Vitamine und Proteine.
Nahrung, die Liebe ist.

(Frédérick Leboyer „Sanfte Hände“)

 

Rust en vertrouwen

Massage geven en massage ontvangen geschiedt in kalmte en in concentratie op basis van rust en vertrouwen. De massage die ik zelf geef heet 'holistisch' of 'intuitief', wordt uitgevoerd met twee volle handen op de partner, en is gericht op ontspanning en op het teweeg brengen bij de ontvanger van een gevoel (en als het mee zit een innerlijke golf, een flow) van kalmte en welbehagen. Genieten mag. De geest mag ook mee vliegen. Mijn motivatie is het genieten van het geven en het genieten van het ontvangen.

 

 

Opbouw van de sessie

Aan het begin van de sessie wordt het lichaam bedekt met een laken van fijn Frans linnen. Ik open met een pulsing van vijf minuten van het geheel bedekte lichaam. Daarna vouw ik het laken steeds deels open zodat ik een deel van de huid kan bereiken.

Ik heb geleerd deze lichaamsdelen te masseren: bij een lichaamsmassage op tafel de volgende delen: bovenzijde hoofd, gezicht ; nek en schouders ; rug en zijde; armen en handen ; bovenzijde borststreek, ribben, buik, billen (alleen als u dat wenst), benen, en natuurlijk de voeten.

Ik doe ook graag pulsing en stretching. Met armen, handen; benen en voeten kan bovendien een zachte dans worden uitgevoerd waarbij de ontvanger de beweging geheel toelaat en losjes toestaat. Pulsing kent varianten met een regelmatig patroon (heen- en weer) of een onregelmatig patroon.

Per sessie van een uur dient uit bovenstaande lijst van lichaamsdelen een kleine keuze uit te worden gemaakt, afgestemd op de situatie en wensen van gever en ontvanger. Voor de aanvang van de sessie stel ik prijs op een gesprek en misschien wat spieren losmaken en 'gronden'

Bijna aan het einde van de sessie is het lichaam in delen zorgzaam aangeraakt; het hervinden van de ervaring van de eenheid van het lichaam geschiedt door het herhaalde, vederlichte spoor van het energetisch afstrijken.

Het geheel neemt anderhalf uur of een kleine twee uur in beslag.

Ik wil ook gaarne met ervaren masseurs uitwisselen maar kan ook alleen massage geven. Een lichamelijke handicap van de cliënt is geen bezwaar. Ik kan en wil echter geen medische gevallen behandelen, want ik ben niet opgeleid als fysiotherapeut. Ik kan pijnklachten behandelen op basis van spierknopen / triggerpoints.

Ik spreek Nederlands, Engels, Duits en ook wat Frans en Italiaans ; studeerde aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Lichaam & Ziel is de bedrijfsnaam waaronder ik werk; ik kan thuis ontvangen maar u ook bezoeken, en beschik over een grote massagetafel.

 

Voor prijzen kunt u mij even bellen of e-mailen.

Een cliënt die een nieuwe cliënt introduceert ontvangt zelf eenmalig E 10,- korting.

 

 

 

 

This is in Dutch. Click for an English version

Speciale keuzemogelijkheden

Verslag door een cliënt.

Geef een Kadobon

 

 

 

Reactie, vragen? Praktijk voor Toegepaste Massagekunst, Drs. Kees Kaldenbach, kalden@xs4all.nl Haarlemmermeerstraat 83 hs, 1058 JS Amsterdam (bij het Surinameplein, ringweg s106, tram 1 en 17). Zeven dagen per week geopend. tel 020 669 8119; mobiel 06 - 2868 9775.

Ik geef deze massage op verschillende adressen: op mijn huisadres (zie boven), of in Beautylinks, het multi-professionele beauty center, adres Leidsekade 101, vlak bij het Leidseplein, of naar wens in uw eigen huis of in uw hotelkamer.

Masseur Kees Kaldenbach werkt samen met vele andere masseurs, vrouwen en mannen. Hij werkt tevens als masseur in Amsterdam's beste en meest luxueuze hotels en schoonheidsinstituten.

 

Lichaam & Ziel is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Amsterdam nr. 3419 6612.

Zie ook Akademie voor Massage en Beweging www.akademie.nl en certificaat.

 

--- === --- news flash --- === --- 0 --- === --- news flash --- === ---

MASSAGE THERAPIE TEGEN DEPRESSIE

Bent u angstig, depressief of heeft u een te hoge bloeddruk? Een goede reden voor een massage! Psychologen aan de universiteit van Illinois in de Verenigde Staten hebben een groot aantal onderzoeken naar de effectiviteit van massagetherapie naast elkaar gelegd. Daaruit blijkt dat bezoeken aan de masseur depressie en angstklachten kunnen verminderen. Ook pijnklachten nemen af dankzij massagetherapie. Een enkel bezoekje aan de masseur is al heilzaam voor bloeddruk en hartslag.

Psychological Bulletin, januari 2004. Bron: SOL, Utrecht.

--- === --- news flash --- === --- 0 --- === --- news flash --- === ---

Een goede massage kan zeker wonderen doen voor ons gevoel van gelukkig zijn en zeker niet alleen omwille van de produktie van endorfines. De ontspanning van het lichaam veroorzaakt ook een meer ontspannen geest en de behandeling van accupunten zou diverse neurotransmitters direct beïnvloeden. Daarenboven zouden emotionele problemen worden opgeslaan in het lichaam en dit ondermeer in de aantallen en werkzaamheid van de receptoren voor endorfines en andere neurotransmitters. Massage zou in staat zijn door diepere inwerking op de weefsels de ontstane blokkades weg te nemen. Wetenschappers worden er steeds meer van overtuigd dat een fysische behandeling van trauma-patiënten de gewone therapeutische behandeling sterk kan ondersteunen. In een artikel gepubliceerd in Brain Research wordt gedemonstreert hoe accupunctuur pijnverlichtend werkt door het stimuleren van de productie van endorfines. (...)

"Hugs not drugs". Geregeld knuffelen en andere lichamelijkheid met je partner en je eventuele kinderen onderstreept niet alleen mentaal de verbondenheid, maar helpt ook in zeer sterke mate om de biochemische basis voor geluk te leggen.

Vele sporters kennen het fenomeen van "runners high", een gevoel dat variëert van gewoon plezierig tot euforisch en ontstaat na een sterke fysieke inspanning. Net als massage tot diep in het lichaam veranderingen in de neurotransmitters en hun receptoren kan teweegbrengen, veroorzaakt het sporten een sterke interne massage die tot ontspanning leidt. Tegelijk heeft sport uiteraard ook te maken met adrenaline, dopamine en andere neurotransmitters... "

Bron: www.bomi-1-gezondheid.com

--- === --- news flash --- === --- 0 --- === --- news flash --- === ---

Ik denk dat mijn werk dicht tegen de wereld van Haptonomie aan zit.

"Haptonomie tracht de eigenheid, zuiverheid en authenticiteit van ieders individuele gevoelsleven te hervinden."

Bron: Bob Boot, Haptonomie, 2004, p. 38.