Merk je dat je bent opgesloten in je 'pijnlichaam' met al die herinneringen?

 

Maak de moedige stap

naar jouw lichaam

vol heerlijkheid en bevrijding

 

Een poort van transformatie, ga van je Pijnlichaam naar een Blissful body...

This is in Dutch. Click for an English version.

Speciale keuzemogelijkheden

Verslagen door cliënten

Links

Geef een Kadobon

 

Filmpje op Youtube:

 

 

Fotos: Jeroen Leclercq, www.hollandfoto.com.

 

Pijnlichaam

Als mensen zijn opgesloten, en rondcirkelen in hun geestelijke pijn, dan kunnen ze voor een lange tijd gevangene worden van hun eigen mentale pijn, een beetje verslaafd. Ze zullen onwillekeurig willen terugkeren naar de verdoving die deze pijn biedt omdat het bekend terrein is. Ze zijn er vertrouwd mee, met deze negatieve cirkel. Koppig vasthouden aan pijn, pijn als reddingsboei. de term is gevonden door Eckhart Tolle, in zijn boek “A New Earth", Een nieuwe aarde". Zie ook http://www.painbodyrelease.co.uk/the-pain-body.html

Als masseur ben ik vaak mensen tegengekomen met een lange geschiedenis van pijnlichaam. In de loop der tijd heb ik helende capaciteiten ontwikkeld. In nauwe samenspraak met jou kan ik je helpen je zelf te bevrijden uit deze giftige cirkel van het pijnlichaam.

Ik gebruik een varieteit aan methoden: gesprek, touch, trauma healing, massage, lichte elementen uit tantra, Osho technieken. Ons doel is om in een ander veld te stappen: dat van goedheid, heelheid en zo de deur vinden naar welbevinden.

Oxytocine en Massage

Als minieme hoeveelheden van het hormoon oxytocine in je bloedbaan stroomt, dan voel je je lekker van binnen. Oxytocine wordt door je lichaam en geest zelf aangemaakt onder invloed van nabijheid, aanraking, goede en prettige contactgevoelens - en heeft op zijn beurt ook weer versterking van die gevoelens tot gevolg. Het is een feel-good hormoon, een van de intern aangemaakte stofjes die binnen in een lichaam liefde en aantrekking regelt. Het hormoon oxytocine komt in grote hoeveelheden vrij bij de geboorte en zorgt voor de binding tussen moeder en kind. Het komt ook vrij bij verliefderigheid tussen mensen. En bij aanrakingen van het goede en prettige soort.

 

Aanraking

Ik ervaar dat aanraking een groot geschenk is tussen mensen. Massage werkt door de rustige, helende kracht van de aanraking. De aanraking vormt het meest direkte contact zonder woorden van de ene mens met de andere - en werkt dóór op het welbevinden, niet alleen van de huid, maar van héél de mens. Massage geeft daardoor een bijzondere, wonderlijke, helende kracht.

 

De ontvanger en de gever van massage zijn niet met een klein deel van het lichaam bezig - een been of een arm of rug - maar brengen in het contact de totaliteit mee. Dat geheel omvat alle gevoelens en ervaringen van lichaam en ziel uit het heden en verleden. Tijdens massage ontmoeten degene die massage geeft en degene die massage ontvangt elkaar aan de grenzen van de eigen huid - het meest gevoelige en meest omvangrijke orgaan dat de mens heeft - en dus aan de grenzen van het lichamelijke zijn. De massage-sessie vormt op zijn best een paradijselijk plateau van kwaliteit in een drukke wereld. Massage is quality time.

 

Rust en vertrouwen

Massage geven en massage ontvangen geschiedt in kalmte en in concentratie op basis van rust en vertrouwen. De massage die ik zelf geef heet 'holistisch' of 'intuitief', wordt uitgevoerd met twee volle handen op de partner, en is gericht op ontspanning en op het teweeg brengen bij de ontvanger van een gevoel (en als het mee zit een innerlijke golf, een flow) van kalmte en welbehagen. Genieten mag. De geest mag ook mee vliegen. Mijn motivatie is het genieten van het geven en het genieten van het ontvangen.

Opbouw van de sessie

Aan het begin van de sessie wordt het lichaam bedekt met een laken van fijn Frans linnen. Ik open met een pulsing van vijf minuten van het geheel bedekte lichaam. Daarna vouw ik het laken steeds deels open zodat ik een deel van de huid kan bereiken.

Ik heb geleerd deze lichaamsdelen te masseren: bij een lichaamsmassage op tafel de volgende delen: bovenzijde hoofd, gezicht ; nek en schouders ; rug en zijde; armen en handen ; bovenzijde borststreek, ribben, buik, billen (alleen als u dat wenst), benen, en natuurlijk de voeten.

Ik doe ook graag pulsing en stretching. Met armen, handen; benen en voeten kan bovendien een zachte dans worden uitgevoerd waarbij de ontvanger de beweging geheel toelaat en losjes toestaat. Pulsing kent varianten met een regelmatig patroon (heen- en weer) of een onregelmatig patroon.

Per sessie van een uur dient uit bovenstaande lijst van lichaamsdelen een kleine keuze uit te worden gemaakt, afgestemd op de situatie en wensen van gever en ontvanger. Voor de aanvang van de sessie stel ik prijs op een gesprek en misschien wat spieren losmaken en 'gronden'

Bijna aan het einde van de sessie is het lichaam in delen zorgzaam aangeraakt; het hervinden van de ervaring van de eenheid van het lichaam geschiedt door het herhaalde, vederlichte spoor van het energetisch afstrijken.

Het geheel neemt anderhalf uur of een kleine twee uur in beslag.

Ik wil gaarne met ervaren masseurs uitwisselen maar kan ook alleen massage geven. Een lichamelijke handicap van de cliënt is geen bezwaar. Ik kan en wil echter geen medische gevallen behandelen, want ik ben niet opgeleid als fysiotherapeut.

Ik spreek Nederlands, Engels, Duits en ook wat Frans en Italiaans ; studeerde aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Lichaam & Ziel is de bedrijfsnaam waaronder ik werk; ik kan thuis ontvangen maar u ook bezoeken, en beschik over een grote massagetafel.

 

Voor prijzen kunt u mij even bellen of e-mailen.

Een cliënt die een nieuwe cliënt introduceert ontvangt zelf eenmalig E 10,- korting.

 

This is in Dutch. Click for an English version

Ga naar de stoel-massage.

Ga naar de Vierhanden massage

Massage in een Hotel

Ontspannings massage

Verslag door een cliënt.

Geef een Kadobon

 

Reactie, vragen? Praktijk voor Toegepaste Massagekunst, Drs. Kees Kaldenbach, kalden@xs4all.nl Haarlemmermeerstraat 83 hs, 1058 JS Amsterdam (bij het Surinameplein, ringweg s106, tram 1 en 17). Zeven dagen per week geopend. tel 020 669 8119; mobiel 06 - 2868 9775.

Ik geef deze massage op verschillende adressen: op mijn huisadres (zie boven), of naar wens in uw eigen huis of in uw hotelkamer.

Masseur Kees Kaldenbach werkt samen met vele andere masseurs, vrouwen en mannen. Hij werkt tevens als masseur in Amsterdam's beste en meest luxueuze hotels en schoonheidsinstituten.

Lichaam & Ziel is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Amsterdam.

 

--- === --- news flash --- === --- 0 --- === --- news flash --- === ---

MASSAGE THERAPIE TEGEN DEPRESSIE

Bent u angstig, depressief of heeft u een te hoge bloeddruk? Een goede reden voor een massage! Psychologen aan de universiteit van Illinois in de Verenigde Staten hebben een groot aantal onderzoeken naar de effectiviteit van massagetherapie naast elkaar gelegd. Daaruit blijkt dat bezoeken aan de masseur depressie en angstklachten kunnen verminderen. Ook pijnklachten nemen af dankzij massagetherapie. Een enkel bezoekje aan de masseur is al heilzaam voor bloeddruk en hartslag.

Psychological Bulletin, januari 2004. Bron: SOL, Utrecht.

--- === --- news flash --- === --- 0 --- === --- news flash --- === ---

Een goede massage kan zeker wonderen doen voor ons gevoel van gelukkig zijn en zeker niet alleen omwille van de produktie van endorfines. De ontspanning van het lichaam veroorzaakt ook een meer ontspannen geest en de behandeling van accupunten zou diverse neurotransmitters direct beïnvloeden. Daarenboven zouden emotionele problemen worden opgeslaan in het lichaam en dit ondermeer in de aantallen en werkzaamheid van de receptoren voor endorfines en andere neurotransmitters. Massage zou in staat zijn door diepere inwerking op de weefsels de ontstane blokkades weg te nemen. Wetenschappers worden er steeds meer van overtuigd dat een fysische behandeling van trauma-patiënten de gewone therapeutische behandeling sterk kan ondersteunen. In een artikel gepubliceerd in Brain Research wordt gedemonstreert hoe accupunctuur pijnverlichtend werkt door het stimuleren van de productie van endorfines. (...)

"Hugs not drugs". Geregeld knuffelen en andere lichamelijkheid met je partner en je eventuele kinderen onderstreept niet alleen mentaal de verbondenheid, maar helpt ook in zeer sterke mate om de biochemische basis voor geluk te leggen.

Vele sporters kennen het fenomeen van "runners high", een gevoel dat variëert van gewoon plezierig tot euforisch en ontstaat na een sterke fysieke inspanning. Net als massage tot diep in het lichaam veranderingen in de neurotransmitters en hun receptoren kan teweegbrengen, veroorzaakt het sporten een sterke interne massage die tot ontspanning leidt. Tegelijk heeft sport uiteraard ook te maken met adrenaline, dopamine en andere neurotransmitters... "

Bron: www.bomi-1-gezondheid.com

--- === --- news flash --- === --- 0 --- === --- news flash --- === ---

Ik denk dat mijn werk dicht tegen de wereld van Haptonomie aan zit.

"Haptonomie tracht de eigenheid, zuiverheid en authenticiteit van ieders individuele gevoelsleven te hervinden."

Bron: Bob Boot, Haptonomie, 2004, p. 38.