Reacties van lezers op het artikel:

Ontheemding en daarna 'thuiskomen'. Statements over gym en alternatief lichaamswerk, met name Biodanza.

Zie oorspronkelijk artikel door Drs Kees Kaldenbach, gepubliceerd maart 2010 in het KVLO tijdschrift voor Gymleraren.

 

 

  Reactie 18 maart 2010.

 

Dag Kees,

Tja, ik behoor tot die 10% waarvoor de gymles een crime was. Mijn vader heeft in het concentratiekamp gezeten en als kind dacht ik altijd dat gymles nog veel erger is, dan wat mijn vader meegemaakt heeft......

Op de Adelbertusschool [Alkmaar] hadden ze in het gymlokaal van die gaskachels. Op een gegeven moment had ik bij toeval ontdekt dat als je maar lang genoeg bij zo'n kachel stond je ontzettend rode kuiten kreeg. De meester dacht dat ik me verbrand had; einde gymles.
Ook hadden ze gelukkig een houten vloer, wat natuurlijk niet hygienisch was. Heb dan ook heel wat infecties aan mijn voeten opgelopen, waardaar ik niet mocht gymen.

Op Canisius [Alkmaar] was het niet anders. Buitengym was mijn favoriet. Ik kleedde me om, spurtte over het voetbalveld, dook de bosjes in, en heb heel wat uren aan de slootkant zitten filosoferen genietend van de natuur. De rest van de leerlingen zeiden er niets van, waren allang blij want wat moet je met zo'n kneus in je team...?

Zwemles was ook vreselijk. We kregen les (nou ja les?) van iemand die we de bullenbak noemden [de beruchte Bul van Es]. Hij had het paedagogische inzicht dat je gewoon iemand die niet kan zwemmen in het water moet gooien. Daar zou je je watervrees van kwijt raken....

 

J uit A.

[Haakjes door KK]

 

Zie het oorspronkelijk artikel werd gepubliceerd in het KVLO tijdschrift, maart 2010 onder de titel: Ontheemding en daarna “thuiskomen”.  Statements over gym en alternatief lichaamswerk, met name Biodanza.

 

Klik hier voor foto opnames van de Biodanza serie op het strand in Zandvoort. Fotografie op de Zandvoort-sessie o.a. door Kees Kaldenbach.

Dinsdagavond lessen in Amstelveen met als docenten Paul en Monica.

Biozanza met Ursula in Amsterdam.

Haarlemmers... let op... Susan is ook een heel goede docent - die af en toe lessen geeft in Haarlem: en zie ook www.Idanza.nl.

Kundalini-schokjes zijn leuke bijwerkingen, uitgelegd door Reich.

Een artikel over de waarde van Gymles en de waarde van Biodanza.

 

 

Over de auteur:

Dit is een artikel van Kees, een Biodanza danser (wij noemen dat in onze Biodanza kring in het Spaans: 'een biodancero') die de laatste vijf jaar wekelijks van Biodanza proeft en daardoor lekker is gaan groeien en bloeien. Heeft in en om Amsterdam gedanst met tientallen docenten. Was aanwezig op het internationale biodanza congres met Rolando Toro in Vierhouten. Weet op dit gebied ongeveer van de hoed en de rand.

Reactie, vragen? Praktijk voor Toegepaste Massagekunst, Drs. Kees Kaldenbach, kalden@xs4all.nl Haarlemmermeerstraat 83 hs, 1058 JS Amsterdam (bij het Surinameplein, ringweg s106, tram 1 en 17). Zeven dagen per week geopend. tel 020 669 8119; mobiel 06 - 2868 9775.Speciale keuzemogelijkheden

Ik geef deze massage op verschillende adressen: op mijn huisadres (zie boven), of naar wens in uw eigen huis of in uw hotelkamer.

Masseur Kees Kaldenbach werkt samen met vele andere masseurs, vrouwen en mannen. Hij werkt tevens als masseur in Amsterdam's beste en meest luxueuze hotels en schoonheidsinstituten.

Lichaam & Ziel is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Amsterdam nr. 3419 6612.

 

 

Update juli 2016.